E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul rafa mı kalkıyor?---

Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor?

Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor?
24 Eylül 2018 - 11:44 borsagundem.com

Yeni Ekonomi Programı ile birlikte ülkenin ekonomi DNA'sında bir dizi değişiklik yapıldı

Yeni Ekonomi Programı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Tasarruf tedbirlerinin yanında banka ve sanayicileri de rahatlatacak adımlar atılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda henüz başlamamış olan projelerin rafa kalkacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından yıllardır gündemde olan ve henüz ihalesi yapılmayan Kanal İstanbul akıllara gelmişti.

Milliyet Gazetesi yazarı Yaman Törüner konuyu köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

- İhalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacak. Devam eden projelerden finansman koşulları uygun olanlar için yeni ve daha uzun zamana yayılmış iş planları oluşturulacak.

Başta Kanal İstanbul olmak üzere büyük altyapı projelerinin hepsinin 3 yıl için geçici olarak durdurulacağı anlaşılıyor.

- Mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla uluslararası finansman ile hayata geçirilecek. İşte bu gerekli olmayan bir karar. Bu çeşit projeler de 3 yıl için durdurulmalı idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem garip25 Eylül 2018 11:48

    Kanal istanbulda mahkumları çalıştrılıp maliyet düşürülebilir.Çalıştıkları her gün mahkumiyetlerinden 2 gün azaltılır.İçerde yan gelip yatma devri bitsin

  • Burhan Eryiğit25 Eylül 2018 01:45

    Rafa kalkamaz çünkü bir ihtiyaç boğaz artık gelen giden gemilere yetmiyor.Ayrıca Allah göstermesin olası bir kaza patlama İstanbula büyük zarar verir yapılması lazım güzel bir proje.Yabancılar bunu bildikleri için sürekli karşı çıkıyorlar.Türkiyenin gelişmesini istemiyorlar.

  • mtu25 Eylül 2018 00:17

    ne kanalı siz normal yolları yapın önce . her yer köstebek yuvası gezin dolaşın biraz tembel tenekeler hazır yiyiciler

  • millet24 Eylül 2018 19:30

    bu ülkeye yapılan her yatırım,yıllardır birileri tarafından engellenmek istenmiştir....bir çok projeyi bitiren bu hükümetin kanal istanbuluda geçde olsa yapaçağından eminiz.....

  • Borsacı24 Eylül 2018 23:03

    Hadımköy, Bpyalık, Sazlıbosna vs oraları hafta sonu dolaştım. İstimlak ve plan işleri hemen yapılmaz ise ileride sırf istimlak bedelinden dolayı yapılması zor olur. Bence kanalın geçeceği yeri bir metre derinliğinde 300 metre genişliğinde kazıp yeri belli etmeleri lazım, sonra yıldan yıla kazma işi devam eder.

  • iso24 Eylül 2018 19:28

    Sığ ve saplantılı siyasal islam ülkenin içine etti malesef. Feto terör örgütüdür dedik "hocaefendi" dediniz. yıllar sonra dediğimize geldiniz. Yol köprü yapmakla olmaz hazır ucuz para varken üretim yapalım dedik "terörist bunlar" dediniz. Şimdi yine dediğimize geldiniz. Ülkede her şeyi sol görüyor ve söylüyor. Siyasal islam 15 yıl geriden geliyor. Zamanında aldığınız kredilerle ihracat yapacak yatırımlar yapsaydınız şimdi hepimiz rahat edecektik. "La ne etti bu solcular size" :)

  • mehmet yılmaz24 Eylül 2018 22:54

    amerikancı ,brükselci olmayan solcuya yarım asırdır hiç raslamadım.

  • m.k.24 Eylül 2018 14:36

    proje yapılacak şeklinde bakan açıklaması vardı

  • yiğit24 Eylül 2018 14:21

    şan şöhret yatırımları rant esaslıyatırım buraya yapılan yatırm anadoluya yapılsın teknoloji üreten ihrat eden elektronik ilaç tarım motor sanayine yatırım yapılsın işsizlikte önlenir şan şöhret yatırımları haram zıkkım yatırımlardır arkasında rant var

  • şenol24 Eylül 2018 13:29

    kalksın tabi. rant projesi kimlere neler neler peşkeş çekilmiştir.

  • Murat Egemen Uyanık24 Eylül 2018 12:35

    En büyük vaatlerden biri yapılmasına daha çok hız verilir. Sonuçta yabancı konsörsiyumlar yapacak devlete yükü olmayıp bölge ddeğerlenecek..

  • Bika24 Eylül 2018 12:09

    Sanayiciler maaşları ödemekte zorlandıklarını iddia edip, işçilerinin maaşları işşizlik fonundan ödenmesini istiyorlar. Deprem fonunun içini boşaltmışlardı, sıra geldi işsizlik fonunun içini boşaltmaya.

  • Hilmi24 Eylül 2018 12:00

    Doğru söylemiş kendi alt yapımızı kendimiz yapalın