E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanadalı eski diplomat Çin'de gözaltına alındı---

Kanadalı eski diplomat Çin'de gözaltına alındı

Kanadalı eski diplomat Çin'de gözaltına alındı
11 Aralık 2018 - 19:50 borsagundem.com

Kanadalı eski bir diplomatın Çin'de gözaltına alındığı bildirildi.

Merkezi Brüksel'de bulunan Uluslararası Kriz Grubu, 2017'den bu yana Kuzeydoğu Asya danışmanı olan Kanadalı eski diplomat Michael Kovrig'in Çin'de gözaltına alındığını açıkladı.

Grup, Kovrig'in durumu konusunda daha fazla bilgi edinmeye ve ivedilikle serbest bırakılmasını sağlamaya çalıştıklarını duyurdu.

The Globe, Mail in Toronto ve Kanada yayın kuruluşu da adı açıklanmayan kaynaklara dayanarak, Kovrig'in gözaltına alındığı haberlerine yer verdi.

Kanadalı yetkililer ise henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Uluslararası Kriz Grubu'nun internet sayfasında, Kovrig'in daha önce Pekin, Hong Kong ve BM'de diplomatlık görevini yürüttüğü ifade ediliyor.

Olayın, Çinli teknoloji devi Huawei'nin Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun, Washington yönetiminin talebi üzerine İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle Kanada makamları tarafından 1 Aralık'ta Vancouver kentinde gözaltına alınmasına misilleme olabileceği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir11 Aralık 2018 22:04

    Ohh borsalar düşsün

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Aralık 2018 20:38

    Çin destekliyoruz. sana ne şirket yöneticisi adam bilmiş sizleri ülkenize misafirliğe gelmiş neden tutukluyorsun.ben olsam çin in yerinde büyük elçilerimi geri çeker kanada büyükelçilerini ve çalışanlarının hepsini tutuklarım.

  • Ali Öner11 Aralık 2018 20:22

    Oh olsun. El mi yanan bey mi yaman derler ya. İki testiyi birbirine vurursan biri kırılırsa biri de çatlar. Trump bunamış. 70 yaşını geçmenin verdiği yaşlılık sorunları var. Hadi bakalım Kanada, çık şimdi işin içinden😜

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Aralık 2018 20:39

    abd yi turump yönetmiyor ki onun arkasındaki masonlar yahudileri yönetmektedir.o sadece kukla arkadaşım.