E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKanada'dan ABD'ye petrol taşıyan hatta arıza---

Kanada'dan ABD'ye petrol taşıyan hatta arıza

Kanada'dan ABD'ye petrol taşıyan hatta arıza
22 Kasım 2017 - 15:19 borsagundem.com

Kanada'dan ABD'ye petrol taşıyan boru hattındaki arıza nedeniyle petrol akışının sağlanamaması petrol fiyatlarındaki yükselişe destek veriyor

Petrol fiyatları Çarşamba günü yukarı yönlü bir seyir izliyor. Kuzey Amerika'da arzla ilgili olarak yaşanan sıkıntılar ve ABD stoklarındaki gerileme petrol fiyatlarını yukarı çekiyor.

Petrol fiyatları açısından küresel düzeyde bir gösterge olarak kabul edilen Brent türü petrol yüzdee 1.02 oranında artışla 63.21 dolardan işlem görürken New York Ticaret Borsası'nda Batı Teksas türü petrol yüzde 1.83 artışla 57.87 dolar seviyesinden fiyatlanıyor.
SaxoBank'ın emtia piyasaları baş stratejisti Ole Hansen "Piyasaların dikkati OPEC toplantısına yoğunlaşmışken, bugün bunun daha çok Kanada'dan ABD'ye petrol akışında yaşanan durmaya odaklandığını gözlüyoruz. Bu unsurlar Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan stok verilerinin işaret ettiği büyük ölçekli stok azalışı ile birleşerek fiyatları yukarı çekiyor" ifadelerini kullanıyor.

ING tarafından yayınlanan bir rapora göre, Keystone boru hattının işletmecisi olan TransCanada tarafından yapılan açıklamada sözkonusu hat üzerinden ABD'ye petrol akışının bu ay sonuna kadar yüzde 85 oranında düşürüleceği ifade edildi. Ancak TransCanada'dan bu konuda bir yorum alınamadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)