E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamuda peşpeşe istifalar geldi---

Kamuda peşpeşe istifalar geldi

Kamuda peşpeşe istifalar geldi
26 Nisan 2018 - 17:37 borsagundem.com

Milletvekili olmak isteyen bürokratlar birer birer istifa etti

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi. Burdur Valisi Şerif Yılmaz da istifa etti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu da Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bu arada Ankara'dan da şu ana kadar en üst düzeyde ilk istifa haberi TRT'den geldi. Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa ediyor. Bağlı'nın Gaziantep'ten milletvekili olmak istediği ancak AK Parti yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor. En son gelen sürpriz istifa haberine göre, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adaylığı için az önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifasına ilişkin dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na sundu.

ANKARA'DA ADAYLIK İÇİN ÜST DÜZEY İLK İSTİFA: TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifalarda bugün son gün. Aday adayı olmak isteyenlerin bugün saat 17.00'ye kadar partilere başvurmaları gerekirken Ankara'dan üst düzey ilk istifa TRT'den geldi.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek, AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu.

TRT'den ayrıca 1. Hukuk Müşaviri Maruf Okuyan'ın istifa ederek memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olarak başvurduğu öğrenildi. Okuyan, daha önce AK Parti Bingöl İl Başkanlığı da yapmıştı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti

BAKANLIKTA ADAY ÇOK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda da çok sayıda ismin bugün istifa etmesi bekleniyor. Bunlardan biri Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı Ahmet Zembilci. Daha önce Adana Sarıçam Belediye Başkanı olan Zembilci'nin Adana'dan vekil olmak için istifa ettiği öğrenildi.

ÇED Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas'ın Erzurum'dan; Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Nalcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan aday adayı olması bekleniyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan'ın memleketi Kırşehir'den milletvekili aday adayı olması bekleniyor.

Türk-İş’e bağlı Basisen sendikası İç Anadolu Bölge Başkanı Yaşar Seyman’ı istifa etti.

SGK BAŞKANI İSTİFA EDİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa ediyor. Bağlı'nın Gaziantep'den milletvekili olmak istediği ancak AK Parti yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor.

SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

15 TEMMUZ GAZİLERİ BAŞKANI

SGK'da çalışan ve 15 Temmuz Gazileri Derneği Başkanı olan Muammer Polat, aslen Trabzonlu olmakla birlikte Diyarbakır'dan milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müşaviri Ramazan Ersoy da Burdur’dan başvurdu.

40 YILLIK SENDİKACIYA SÜRPRİZ TELEFON

Kamu görevlileri için milletvekilliği aday adayı olmak üzere istifa etme süresinin dolmasına saatler kala bir istifa da DİSK’ten geldi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, istifasını sunmak üzere yönetim kurulu üyelerini toplantıya çağırdı.

Beko, aday olmanın aklına gelmediğini ancak bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kendisini arayarak CHP’den aday olmayı önerdiğini söyledi. Beko, İzmirli olduğu için adaylığının da İzmir’den olabileceğini belirtti.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Fatih Belediye Başkanlığı görevini 2004’ten bu yana sürdüren Mustafa Demir, AK Parti’den milletvekilli aday adaylığı için görevinden istifa etti.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Tahir Akyürek, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yürüten Akyürek, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olmak için bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı.

Herkesten haklarını helal etmeklerini isteyen Akyürek, ”Üçüncü dönemimiz olması, yeni sürecin hızlı gerçekleşmesi ve yapılan istişareler sonucu milletvekili aday adayı olmak üzere müracaatımızı yapmamız gerekti. Bugün itibarıyla belediye başkanlığından istifa ederek ayrılıyorum” dedi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANI: ''AKŞENER’İN TALİMATIYLA İSTİFA ETTİM''

MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye katılan Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. İstifa bilgisini doğrulayan Başkan Gökce, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatı doğrultusunda az önce istifamı verdim. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur. Bundan sonra bir başka kulvarda mücadeleme devam edeceğim” dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Seçilemeyince 2014 yılında Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevine getirildi, 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı oldu. Bozoğlu, İzmir’den milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa ederek, aday adayı oldu.

İZMİR BARO BAŞKANI İSTİFA ETTİ

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir'den 1’inci bölge 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Aydın Özcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. 2 dönemdir baro başkanlığı yapan Özcan, istifa dilekçesini verdi.

AK PARTİ ANKARA İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yamalı, 2015'ten bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

BASIN İLAN KURUMU'NDA DA İSTİFA VAR

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrıldı.
Canbey, yazılı açıklamasında Balıkesir'den AK Parti milletvekili adayı olmak istediğini belirtti. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 26 Nisan 2018 21:01

    Ben eskşden Tayîp hayranıydım şimdi asla. Elinizi vijdanınıza koyun eskşden bu kadar hayat pahalı mıydı 3 veya 4 ay elektrik faturalarımızz birikmiyormuydu? Şimdi ise gelen elektrik faturası ödemediğinde bir hafta sonra kesme uyarısı geliyor.. 2004 te ekmek 150 kuruş idi maaşım çırak maaşıydı 270ytl idi aylığım şimdi ekmek 1 tl maaşım ustalık maaşı 2000 tl . O zamanki ekmek fiyatı ve maaş ile bu günkü ekmek fiyatı ve maaş ı siz karşılaştırın tabi o zamnki çıraklık maaşı bugün ustalık maaşı sa hesava katarak

  • Tam komedi26 Nisan 2018 19:38

    Dünya 5 den büyüktür !!!! Erdoğan ise türkiye den büyük !!!! Erdoğan seçilir ise OHAL e devam. OHAL in bize zararı yok diyen koyuncuklar doların yükselmesi de size zararı yok zamların vergilerin artmasının da size zararı yok.

  • Tarakyalı26 Nisan 2018 20:54

    sallama bire mori %65 ile gelecek *RTE ozaman tam komedi yazıp gülecem sana

  • Torpilliler26 Nisan 2018 19:21

    Yedikleri yetmedi