E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKaleyi içerden yıkmak---

Kaleyi içerden yıkmak

Kaleyi içerden yıkmak
05 Mayıs 2016 - 09:33 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda dün gece yaşanan siyasi krizin piyasalara muhtemel etkilerini değerlendirdi.

Parti içi atama yetkisi MKYK’ya devredilen Başbakan Davutoğlu’nun dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden şok bir karar çıktı. Ak Parti 28 Mayıs tarihinde yeni bir genel başkan seçmek için olağanüstü kongreye gidecek. Başbakan Davutoğlu kongrede aday olmayıp sade milletvekili olarak yoluna devam edecek. Meclisten güvenoyu alacak yeni bir Ak Parti hükümeti ile yola devam edilecek.

Siyasi belirsizliğin arttığı bir döneme giriyoruz. Yeni başbakan kim olacak? Bakanlar kurulu kimlerden oluşacak?  İzlenecek ekonomi politikalarda nasıl bir değişim olacak? Bu soruların hiç birinin cevabını bilmiyoruz. Bildiğimiz tek bir şey var. Yeni hükümetin temel önceliği Türkiye’yi başkanlık sistemine taşımak olacak. Meclisten bu konuda destek sağlanamazsa sonbahar aylarında muhtemelen erken seçime gidilecek.

Piyasaların tepkisi ne olacak? Türk lirasında dün gece yaşanan sert kayıplar Borsa İstanbul’un %5 civarında kayıpla açılacağına işaret ediyor. Tahvil piyasasında faizler yeniden çift haneye çıkacak. 

Piyasalardaki sert düşüş alış fırsatı mı, yoksa uzun sürecek bir satış dalgasının başlangıcı mı?  Geçmiş verilerin incelenmesi sert düşüşler sonrasında tepki alışları gelebileceğini gösteriyor. Biz  acele edilmemesini öneriyoruz.

Piyasalarla ilgili orta vadeli görüşümüzde bir değişiklik yok. Hisse senedi, tahvil ve Türk lirasındaki tepki alışlarının pozisyon azaltmak için kullanılmasını önermeye devam ediyoruz.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 05.05.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 05.05.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)