E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadın kılıklı tuğamiral tutuklandı---

Kadın kılıklı tuğamiral tutuklandı

Kadın kılıklı tuğamiral tutuklandı
01 Kasım 2016 - 11:40 borsagundem.com

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan tuğamiral İrfan Arabacı tutuklanarak cezaevine gönderildi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra İzmir’de kaldığı evde yakalanan ve dışarı çıktığında tanınmamak için peruk kullandığı iddia edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Plan ve Teşkilat Daire eski Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı tutuklandı. Sevk yazısında Arabacı’nın FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yöneticisi olduğu, darbe gecesi Yurtta Sulh Konseyi tarafından Deniz Kuvvetleri Karargahı için genel sorumlu olarak görevlendirildiği iddia edildi. Arabacı’nın sorgusunda suçlamaları kabul etmediği bildirildi.

Tuğamiral Arabacı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İzmir Buca’da kaldığı bir evde yakalandı. Yapılan soruşturma kapsamında Arabacı’nın zorunlu olmadıkça evden çıkmadığı, kimliğini gizlemek için de kaldığı evde ele geçirilen perukları takarak sokağa çıktığı belirlendi. Emniyetteki sorgusunun ardından Arabacı, dün Adliye’ye sevk edildi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük tarafından sorgulanan Tuğamiral Arabacı tutuklanma talebiyle Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

FETÖ YÖNETİCİSİ OLDUĞU İDDİASI

Sevk yazısında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Plan ve Teşkilat Daire eski Başkanı olan Arabacı’nın FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yöneticisi olduğu belirtilerek, özetle şöyle denildi:

EMİR KOMUTA BENDE

“Şüphelinin darbe girişimi yaşandığı zaman diliminde nöbetçi veya görevli olmamasına rağmen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahındaki darbe faaliyetlerini yönetmek amacıyla saat 20.42’de sevk ve idaresindeki 06 FV0651 plakalı aracıyla Kuzey Lumbarağzı'ndan birliğe girdiği, Lumbarağzı'ndaki personele ‘emir komutanın kendisinde olduğunu, birliğe her türlü giriş çıkışın yasaklandığını, her tür durumun kendisine rapor edilmesini emrettiği’ tespit edilmiştir.

SEVK VE İDARE ETTİ

Karargahta silah taşıdığı ve karargahta bulunan diğer darbeci askerleri sevk ve idare ettiği, sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından gönderilen darbe mesajını Donanma Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Güney Deniz Saha Komutanlığı ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığına gönderdiği, saat 5.50 sularında Dz.P.Bnb S.Ö ile birlikte Güney Lumbarağzı çıkış bölgesinde o sırada birlikten çıkış yapan Başçavuş F.K.’nin sevk ve idaresindeki 06 EUY 49 plakalı araca binerek terk ettiği belirlendi.

GENEL SORUMLU

Sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından hazırlanan atama listesine göre (sıra no:231) şüphelinin mevcut görevine daha üst nitelikteki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı olarak atandığı, ayrıca yine sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından saat 21.52 sıralarında gönderilen mesajda ‘Deniz Kuvvetleri Karargahı için Tuğamiral İrfan Arabacı’nın genel sorumlu olarak görevlendirildiğinin’ yazılı olduğu anlaşılmaktadır.”

Hakimlik sorgusunun ardından tutuklananan Arabacı’nın savcılık ve emniyet sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmediği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)