E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan'dan cari açık yorumu---

JPMorgan'dan cari açık yorumu

JPMorgan'dan cari açık yorumu
14 Eylül 2018 - 15:40 borsagundem.com

JP Morgan, bugün açıklanan cari işlemler dengesini değerlendirdi

TCMB'nin bugün açıkladığı Temmuz ayın cari işlemler dengesi verisini değerlendiren JP Morgan, 12 aylık cari işlemler açığının Temmuz'da Haziran'daki 57,6 milyar dolardan 54,5 milyar dolara indiğine dikkat çekti. JP Morgan, bunun cari işlemler açığında son 4 yılda görülen en büyük aylık iyileşme olduğunu vurguladı.

JP Morgan, mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle 3 aylık ortalama cari işlemler açığı/GSYH oranının sadece 2 ayda yüzde 6,4'ten 4,5'e indiğine de dikkat çekti.

Cari işlemler açığının 2019 sonuna kadar 21 milyar dolara inmesini bekledkilerini ifade eden JP Morgan, daha küçük açık görme riski olduğunu da belirtti.

JP Morgan, cari işlemler açığında daralmanın tam hız devam etmesini beklemekle birlikte, piyasanın gerçek odak noktasının bankalar ve şirketlerin dış borç yükümlülüklerini ne ölçüde çevirebilecekleri olacağını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ14 Eylül 2018 21:34

    bunlar kadar adi ve şerefsizler yoktur.MB faiz artıyor neden artıyor diyorlar artırmıyor neden artırmıyor diyorlar.bunlarda sok oldu bu faiz artışına .