E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan Türkiye tavsiyesini korudu---

JP Morgan Türkiye tavsiyesini korudu

JP Morgan Türkiye tavsiyesini korudu
25 Temmuz 2016 - 14:03 borsagundem.com

JP Morgan notunda, Türkiye tahvillerini aşırı satılmış koşullarda satmak yerine bu tahvillerde "ağırlığı artır" konumunun korumasının "mantıklı" olacağı belirtildi

JP Morgan Pazartesi günü yayınladığı gelişmekte olan piyasalar stratejisi araştırma notunda, Türkiye tahvillerini aşırı satılmış koşullarda satmak yerine bu tahvillerde "ağırlığı artır" konumunun korumasının "mantıklı" olacağını söyledi.

JP Morgan 5 yıl vadeli Türkiye tahvillerinin getirisi için makul değerin yüzde 9.5 olduğunu düşünüyor.

JP Morgan analistleri, S&P'nin Türkiye'nin notunu düşürmesi sonrasında yurt dışında yerleşik kişilerin 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında yerel para cinsinden tahvil sattığını tahmin ediyor.

JP Morgan raporunda, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notuna indirim yapılması riskinin banka ve ülke tahvillerinde 3'te 2 oranında fiyatlandığı belirtiliyor.

Analistler, "Kriz türünde bir satış için gerekli koşulların bulunmuyor, ancak durum önümüzdeki haftalarda da gergin muhtemelen gerkin kalmaya devam edecek" yorumunda bulundu.

JP Morgan, Türk lirasında Rus rublesi karşısında kısa pozisyon alma tavsiyesini de sonlandırdı.

Raporda, yerlilerin mevduatlarını dolarize etmedikleri ve yurtdışında yerleşiklerin portföylerinin kısıtlı olduğu belirtildi.

Son olarak, raporu kaleme alan JP Morgan analistleri, Türkiye bankalarının kısa vadeli dış borçlarını çevirmek için yeterli tampona sahip olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)