E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan faizde değişiklik beklemiyor---

JP Morgan faizde değişiklik beklemiyor

JP Morgan faizde değişiklik beklemiyor
22 Ekim 2018 - 10:26 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı piyasalar tarafından merakla beklenirken JP Morgan faizde değişiklik beklenmediğini açıkladı

JP Morgan, TCMB'nin bu hafta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında 1 hafta vadeli repo faizini değiştirmeyerek yüzde 24,0'da tutmasını beklediğini bildirdi.
Türk Lirası'nın son dönemde güççlenmesinin politika yapıcılar için büyük bir rahatlatma sağladığını ifade eden JP Morgan, bununla birlikte daha fazla sıkılaştırmanın TCMB'nin kredibilitesini
güçlendireceğini vurguladı.
JP Morgan, "TCMB'nin aşırı sıkılaştırmadan sakınacağına ve faiz artırımlarından çekineceğine inanıyoruz. Bununla birlikte TCMB'nin TL'deki son rahatlamanın geçici olabileceğini, kırıganlıkların ortadan kalkmadığına ve liranın baskı altına girebileceğini gördüğüne inanıyoruz. Bu nedenle TCMB'nin, politika yönlendirimesine yönelik cümlelerinin değiştirmeden, sıkılaştırma eğilimini devam ettirmesini bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie22 Ekim 2018 12:59

    İsrailli yabancı bir yatırımcı olarak en az 300 bips artış bekliyorum. Aksi takdirde dolar 5.80 TL olur bir iki dakika içerisinde. Tanrı bizleri korusun. Amen.