E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP; MB'nin son 2 ayda faizleri değiştirmemesini bekliyor---

JP; MB'nin son 2 ayda faizleri değiştirmemesini bekliyor

JP; MB'nin son 2 ayda faizleri değiştirmemesini bekliyor
28 Ekim 2016 - 10:47 borsagundem.com

JP Morgan, "TCMB politika basitleştirmeyi tamamlamak için Ocak ayını bekleyecek"

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün açıkladığı çeyrek dönem enflasyon raporunu ve Rapor'un sununumda yaptığı açıklamaları değerlendiren JP Morgan, TCMB'nin politika basitleştirmeyi tamamlamak için Ocak ayını bekleyeceğini öngördü.

Faizleri düşürmesi için TCMB üzerindeki siyasi baskının hafiflediğine işaret eden JP Morgan, bunun TCMB'nin daha fazla parasal gevşemeyi enflasyon dinamiklerinde bir netleşme olana ve cari piyasalarda daha fazla istikrar sağlanana kadar ertelemesinin mümkün olduğuna işaret ettiğini vurguladı.

JP Morgan, "Bunun sonucu olarak, TCMB'nin yılın son 2 ayında faizleri değiştirmemesini bekliyoruz. Piyasalar daha fazla istikrar sağlandığı ve siyasi gürültü azaldığı takdirde, TCMB'nin politika basitleştirmeyi faiz koridoru alt ve üst bantlarını 25'er baz puan düşürerek Ocak ayında tamamlayabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

TCMB'nin Ocak ayında gecelik faiz koridorunu yüzde 7,0-8,0 seviyesine indirdikten sonra yeni bir bekle ve gör dönemine girmesini beklediklerini de vurgulan JP Morgan, TCMB'nin zorunlu karşılıklada hemen bir indirim yapma niyeti olmadığını inandıklarını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)