E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJCR Türkiye'nin kredi notunu revize etti---

JCR Türkiye'nin kredi notunu revize etti

JCR Türkiye'nin kredi notunu revize etti
14 Ağustos 2018 - 10:02 borsagundem.com

JCR, Türkiye'ye yabancı ve yerel para cinsinden not olarak BBB- verdi, görünüm 'negatif'

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'ya daha önce talep edilmeden vermiş olduğu "unsolicited" ihracçı notlarını geri çekerek, yerine talep edilmiş, istenmiş "solicited" ihracçı notları verdi.

JCR, Türkiye'nin yabancı para cinsinden "solicited" ihracçı notunu BBB-, yerel para cinsinden ihracçı notunu BBB- olarak belirledi ve her iki notun görünümünü de "negatif" olarak duyurdu. JCR, notları izlemeye aldığını da belirtti.

JCR'nın geri çektiği "unsolicited" ihraççı notları yabancı ve yerel para cinsinden BBB- seviyesindeydi, ancak görünümler 'durağan' olarak duyurulmuştu.

Kredi notu ile birlikte yayınlanan değerlendirmede, kurlardaki hareketin devam etmesi halinde Türkiye'nin finansal yükünün ciddi şekilde ağırlayacağı belirtilirken, Türkiye-ABD ilişkilerinde kısa vadede bir toparlanma için çok umutlu olunmadığı ifade edildi.

JCR, Türkiye'nin makro ekonomik dengesizliklerini düzeltmek için etkin tedbirler uygulanmadığını takdirde ekonomi ve dış likidite üzerinde ciddi etkiler olacağını belirtirken, Türkiye-ABD ilişkilerini,
Türk hükümetinin uygulayacağı ekonomik tedbirleri yakından izleyeceklerini ve bunları gelecek 3 ayda notlara yansıtacaklarını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)