E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJCR Ökmen: Ekonomide kalıcı toparlanma sağlayacak ortam kayboldu---

JCR Ökmen: Ekonomide kalıcı toparlanma sağlayacak ortam kayboldu

JCR Ökmen: Ekonomide kalıcı toparlanma sağlayacak ortam kayboldu
20 Mart 2017 - 10:37 borsagundem.com

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye ekonomisinde kalıcı bir toparlanma sağlayacak, kapsayıcı bir ekonomik program oluşturacak kurumsal ortamın kaybolduğunu söyledi

Ökmen, yazılı açıklamasında Türkiye ekonomisinin bozulma süreci içerisinde olduğunu, ekonomide kalıcı bir toparlanma sağlayacak, kapsayıcı bir ekonomik program oluşturacak kurumsal ortamın kaybolduğunu söyledi.

Ökmen "Kamusal alanda, siyasi ve ekonomik kurumların gücü, kalitesi ve hizmet üretme kapasitelerinde yaşanan zayıflama süreci devam etmektedir. Güven ve güvenlik ortamlarının endişeli yapısı yatırımcılar nezdindeki iyimserliği engellemektedir" yorumunda bulundu.

Ekonomik, sosyal ve hukuki alanlardaki yapısal reformların gerçekleştirilememesinin büyümeyi uzun vadede geçmişte görülen ortalamasının altına düşüreceğini bildiren Ökmen "Öngörülebilirlik artırılmadan, Hükümetin ekonomik yavaşlamaya karşı aldığı önlem paketlerinin, uzun vadeli yapısal sonuçlar üretmesi mümkün değildir. Ayrıca bu önlemler genel ekonomik dengeleri bozma riski de taşımaktadır.

Hukuksal alanlarda OHAL süreci boyunca görülen uygulamaların, ülke yönetim gücünde ve yatırımcı güveninde sebep olduğu erezyon, içeride ve uluslararası arena nezdinde Türkiye’nin yatırım atmosferini oldukça hırpalamıştır." ifadelerine yer verdi.

"MB GEÇİCİ UYGULAMALARA YÖNELMEMELİ"

Küresel faiz oranlarının yukarı yönlü gidişatının geçici bir trend olmaması nedeniyle Merkez Bankası’nın sıkılaştırıcı para politikalarında geçici uygulamalara yönelmemesi gerektiğini bildiren Ökmen "Faiz ve kurda görülen yüksek volatilitenin esas nedeni, bağımsız bir para politikasının oluşturulmasına olanak sağlayan bir ortamın yok edilmesidir.  Kurumsal yönetimi ve araç bağımsızlığı OHAL koşullarına göre uyarlanıp şekillendirilen bu sıra dışı para politikası, Türkiye ekonomisinde faiz ve kurun birlikte enflasyonu beslediği garip bir duruma sebep olmaktadır. Zira, doğrudan faiz artırma özgürlüğü kalmamış bir merkez bankası fiyat istikrarına odaklanamaz." yorumunu yaptı.

Ökmen ayrıca Türk Lirası'nın değerindeki oynaklık, yükselen enflasyon ve dış talepteki eksenin Türkiye dışına kaymaya başlamasının, büyüme üzerinde var olan baskıların daha da artmasına sebep olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)