E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da çekirdek enflasyon Eylül'de geriledi---

Japonya'da çekirdek enflasyon Eylül'de geriledi

Japonya'da çekirdek enflasyon Eylül'de geriledi
28 Ekim 2016 - 08:26 borsagundem.com

Japonya'da tüketici fiyatları Eylül ayında ardı ardına yedinci kez geriledi ve tüketici harcamaları düştü

Düşen tüketici fiyatları, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinin karşı karşıya olduğu ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın altını çizdiği zorlukları işaret etti.

BOJ'un dikkate aldığı enflasyon göstergesi olan taze gıda hariç tüketici fiyatları Eylül ayında bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 0.5 gerileyerek, Uzmanların tahminini karşıladı.

Tüketici harcamaları ise bir önceki yıla göre yüzde 2.1 gerileyerek, yüzde 2.7 gerileme olacağı yönündeki beklentilerden bir miktar daha iyi geldi. Japonya'da tüketici harcamaları verisi geçtiğimiz 12 ayın 11'inde geriledi.

Japonya'da işsizlik Eylül ayında yüzde 3 ile 1995 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilerken, düşen işsizlik ücret artışlarına henüz yansımadı. Giderek sıkılaşan istihdam piyasasına karşın, tüketici fiyatları ve tüketici harcamaları verileri hayal kırıklığına uğrattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)