E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya'da Abe seçimlerden güçlenerek çıktı---

Japonya'da Abe seçimlerden güçlenerek çıktı

Japonya'da Abe seçimlerden güçlenerek çıktı
23 Ekim 2017 - 00:16 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Pazar günü yapılan seçimlerden galibiyetle çıkarak gücüne güç kattı

Japonya'da Pazar günü yapılan seçimler Başbakan Abe ve Koalisyon ortağının güçlü galibiyetleri ile sonuçlanırken,
iktidarın 1947 yılından bu yana süregelen Anayasa'yı değiştirmeye yönelik adımları açısından cesaret verici bir gelişme oldu.

Abe'nin Liberal Demoktrat Partisi ve koalisyon ortağı parlamentonun alt kanadı için yapılan seçimlerde üçte iki oranında çoğunluğu kazandı. Sandıkların tamamı açıldı ve sayım sonuçları alındı. Ancak nihai resmi sonuçların Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Bir arkadaşına ticari faaliyetleri konusunda yardımcı olduğu yönündeki söylentilere bağlı olarak bu yılın başlarında önemli bir kamu desteği kaybı yaşamış olan Abe normal seçim süresine bir yıl kala yaptığı erken seçim
çağrısı sonucunda gerçekleşen bu seçimle muhalefete karşı önemli bir güç kazanmış oldu.

63 yaşındaki Abe'nin kazandığı bu başarı kendisini ayrıca ülkenin en uzun süre görevde bulunan Başbakanı ünvanı alacak isim olmaya da taşıyacak.

Abe seçimlerde kazanılan bu başarının 2006 yılında ilk kez göreve geldiğinde söz verdiği Anayasa değişikliği konusunda ilerlenmesini sağlayacak bir gelişme olarak değerlendirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy23 Ekim 2017 06:47

    İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA 2 ATOM BOMBASI ATILIP SANAYİ TESİSLERİ YOK EDİLEN JAPONYA BUGÜN ÜLKEMİZDEN 2 KATTAN BÜYÜK EKONOMİ HALİNE GELDİ Tek nedeni ÜRETİRLERSE YENİDEN AYAĞA KALKACAKLARINI BİLMELERİ Bizim ekonomimiz araştırarak yeni ürün geliştirmeyi bilmediğinden/öğrenmediğinden/öğrenmediğinden/öğretemediğinden üretemiyor DÜNYA SAVAŞINI BİZ DE YAŞADIK dünya savaşlarının yeniden çıkabileceğini bildiğimiz halde hala milli Uçak/tank/helikopter/otomobil fabrikalarını kurmuyoruz SADECE VAAZ VERİYORUZ/DİNLİYORUZ ZAMANI YETERİNCE DEĞERLENDİREMİYORUZ ÜRETMEYİ ÖĞRENMEDİĞİMİZDEN ÖĞRETEMİYORUZ

  • Yorumcu23 Ekim 2017 03:29

    Daha güçlü olması demokrasi ve halk için iyi birşey değil ki. Sadece kazanan için iyi.