E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da Tankan Endeksi yükselişe geçti---

Japonya'da Tankan Endeksi yükselişe geçti

Japonya'da Tankan Endeksi yükselişe geçti
01 Temmuz 2015 - 07:25 borsagundem.com

Japonya’da imalatçı güveninin göstergesi olan Tankan Endeksi beklenmedik şekilde yükseldi

Japonya’da imalatçı güveninin göstergesi olan Tankan Endeksi beklenmedik şekilde yükseldi. İmalatçılarda güven Haziran ayında 5 çeyrek dönemden bu yana ilk kez yükseliş göstererek yavaşlayan ekonomik toparlanmaya karşı pozitif bir sinyal verdi.

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) Tankan büyük imalatçılar endeksi Mart ayındaki 12 seviyesinden 15 seviyesine yükselerek beklentileri aştı. Ekonomistler göstergede bir değişiklik görülmeyeceğini öngörüyordu. Tüm sektörlerde büyük şirketlerin sermaye harcamalarını Mart 2016 itibarıyla sona eren yılda yüzde 9.3 genişletmeyi planlaması ile BOJ, endeksin Eylül ayında 16 seviyesine ulaşacağını öngörüyor.

Gelişme gösteren iş dünyası güveni yavaşlayan Japonya ekonomisine destek sağlayabilir. BNP Paribas SA, ülke ekonomisinin bu çeyrek dönemde zayıflayan üretim ve ihracat ile yavaşlamış olabileceğini belirtiyor. Başbakan Shinzo Abe, şirketlerin yatırım planlarını sürdürmelerini sağlamaya ve rekor seviyedeki nakit stoklarını harcamalarını teşvik etmeye çalışıyor.

Citigroup Inc. ekonomisti Kiichi Murashima, “Üretim ve ihracat verilerinin zayıflamasına rağmen karların güçlü olması güveni artırdı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)