E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya hisseleri makine siparişleri ile düştü---

Japonya hisseleri makine siparişleri ile düştü

Japonya hisseleri makine siparişleri ile düştü
10 Temmuz 2014 - 10:26 borsagundem.com

Japonya'da makine siparişlerinin beklenmedik şekilde sert düşüşü sonrasında yen güçlenirken, hisseler düşüşü dördüncü güne taşıdı

Japonya'da makine siparişlerinin beklenmedik şekilde sert düşüşü sonrasında yen güçlenirken, hisseler düşüşü dördüncü güne taşıdı ve Topix endeksi son iki ayın en dik düşüşünü kaydetti. 

Nomura Holdings Inc. yüzde 3.2 gerilerken, Benesse Holdings Inc. ise 20 milyon müşterisine ait bilgilerin sızdırılmış olabileceğini açıklamasıyla yüzde 4.9 değer kaybetti. ABC-Mart Inc. ilk çeyrek işletme karında artış açıklaması üzerine yüzde 1.1 yükseldi. El çanası üreticisi Samantha Thavasa Japan Ltd. ise net kar tahminini artırması sonrasında yüzde 21 artış gösterdi. 

Topix endeksi yüzde 0.9 gerileyerek Tokyo'da günü 1,259.25 puandan kapattı. Bu kayıp aynı zamanda endeksteki 16 Mayıs'tan bu yana en dik düşüş olarak kaydedildi. Endekste işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 6.8 aşağısında seyretti. Nikkei 225 endeksi ise yüzde 0.6 düşüşle 15,216.47 puan oldu. Yen dolar karşısında Mayıs ayı makine siparişleri verisi sonrasında yüzde 0.2 yükselerek 101.46 düzeyinden alıcı buluyor. 

Japonya'da makine siparişleri, Nisan ayına göre yüzde 19.5 azaldı. Bu gerileme 1987'ye dayanan raporda en dik düşüş olarak kaydedilirken, Bloomberg anketine katılan 23 ekonomistin tahmin medyanına göre büyük farklılık gösterdi. Anketteki tahmin medyanı, siparişlerin yüzde 0.7 artacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)