E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya ABD tahvilinde Çin'i solladı---

Japonya ABD tahvilinde Çin'i solladı

Japonya ABD tahvilinde Çin'i solladı
16 Nisan 2015 - 07:41 borsagundem.com

Japonya, ABD tahvili varlıkları bakımından küresel finans krizinden bu yana ilk kez Çin’i geçti

Japonya, ABD tahvil varlıkları bakımından Çin’i küresel finans krizinden bu yana ilk kez geride bıraktı. Japonya, Asya’nın en büyük iki ekonomisinden ekonomik ve politik değişim sinyalleri gelmesi ile birlikte bir yabancı olarak ABD tahvil varlıkları miktarı bakımından ilk sıraya yerleşti.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Çarşamba günü açıkladığı verilere göre Japonya, Şubat ayı itibarıyla 1,2244 trilyon dolar değerinde ABD tahviline sahip iken Çin’in ABD tahvil varlıkları 1.2237 trilyon dolar seviyesinde. Japonya’nın varlıkları önceki aya göre 14.2 milyar dolar geriledi. Çin’in tahvil varlıkları ise 15.4 milyar dolar düşüş gösterdi.

Son dönemdeki düşüşlere rağmen, Hazine tahvilleri dünya genelinde en popüler gösterge varlık olmayı sürdürüyor. Bunda ABD’nin finansal esnekliği, en derin ve en likit sermaye piyasalarına ev sahipliği yapması etkili oluyor. Japonya’nın Hazine tahvili varlıkları bir yıl önceye göre 13.6 milyar dolar arttı. Çin’in varlıkları 49.2 milyar dolar geriledi.

Nomura Holdings Inc. stratejistlerinden Stanley Sun, “Her şey göz önüne alındığında daha fazla likidite ve daha yüksek faiz veren bir tahviliniz var. Şubat ayındaki satış dalgasından endişelenmezdim. Faiz seviyeleri Ocak ayı sonunda düşük idi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)