E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon hisseleri 8 ayın en kötü haftasını geçirdi---

Japon hisseleri 8 ayın en kötü haftasını geçirdi

Japon hisseleri 8 ayın en kötü haftasını geçirdi
26 Ekim 2018 - 10:03 borsagundem.com

Japonya hisse senetleri, Şubat ayından bu yana görülen en kötü haftasını kaydetti

Japonya hisseleri düştü; Topix Endeksi, şirket karlarının görünümüne ve küresel ekonomideki yavaşlamaya dair artan endişelerin etkisiyle Şubat ayından bu yana en kötü haftasını kaydetti.

Topix Endeksi'nde en fazla gerileyen sektör, Canon Inc.'in yıllık görünümünü azaltması sonrasında kayıpları artan elektronik üreticileri oldu. Hizmet sektörü de geriledi. Japonya hisseleri, ABD hisse vadelilerinin Asya işlemlerinde düşmesiyle birlikte erken kazançlarını geri verdi. ABD vadelilerinin düşüşünde, Alphabet Inc. ve Amazon.com Inc'in piyasa kapandıktan sonra açıkladıkları hayal kırıklığına uğratan bilançoları etkili oldu.

Tokyo'da Matsui Securities analisti Tomoichiro Kubota, “Şirket karlarının ve küresel ekonominin görünümüne ilişkin piyasadaki endişeler gücünü koruyor. Yatırımcıların dikkati, Amazon ve Google'ın sonuçlarının ABD piyasasındaki tepkisine yöneldi. Japonya hisse piyasasının dünkü sert düşüşler sonrasında güveni sağlaması biraz zaman alabilir.” dedi.

Topix Endeksi, Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.3 gerileyerek 1,596.01 puan oldu. Gösterge endekste haftalık kayıp yüzde 5.7 oldu. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 düşerek 21,184.60 puandan kapattı. Endekste haftalık düşüş -Şubat'tan beri en sert düşüş- yüzde 6 oldu.

Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 artıda 112.20 seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)