E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJandarma Genel Komutanı göreve devam etmeyecek---

Jandarma Genel Komutanı göreve devam etmeyecek

Jandarma Genel Komutanı göreve devam etmeyecek
23 Temmuz 2016 - 02:28 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Efkan Ala darbe girişiminin yapıldığı gece yaşananları katıldığı TV programında anlattı. Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin görevine devam etmeyeceğini söyledi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe girişimi sırasında Hakan Fidan ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı, "Hakan Fidan'ın telefonunu açtım 'darbe oluyor bizi bombalıyorlar' dedi' diye konuştu. Ala, rahatsızlık nedeniyle GATA'da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi'nin görevine devam etmeyeceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CNN Türk canlı yayınında darbe girişimine ilişkin soruları yanıtladı. Ala şu ifadeleri kullandı: "Şu anda duruma hakimiz, tereddüt yok. Herkes üzerine düşeni yaparsa rahat uyuruz. Bu kadar ahmakça bir taarruz, bir darbe girişimi nasıl yapılabilir? Bunu normal bir insan yapıp karar verebilir mi? Asker kılığına girmiş teröristler bir darba girişiminde bulundu. Bu kadarı ahmaklık, aptallık demeyeceksiniz olabiliri dikkate alacaksınız. Sistemi ona göre kurgulayacaksınız. Allah muhafaza burada mezhep savaşları çıkarmak için 2 tane oradaki kardeşimize … hemen fark edildi gereği yapıldı. Bir iç savaş, kaos oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlardı" dedi.

ŞU ANDA 246 ŞEHİT, 2185 YARALI, 10 BİN 780 GÖZALTI, 4544 TUTUKLU
Şehit sayısının 246 olduğunu belirten Bakan Efkan Ala, "Kaçak olan da var. Şu anda 246 şehit, 2185 yaralı. 10 bin 780 gözaltı. 4544 tutuklu. 10 bin 856 kişinin de pasaportları iptal edildi. Bunların 10 bine yakını yeşil ve gri pasaport. Rezaleti yönetmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "MİT saldırısına kadar muhalefetin dediğini biz fazla dinlemedik. Ama ondan sonra da 2011'den sonra da muhalefet bizim dediğimizi dinlemedi. Hele 17- 25 Aralık'tan sonra hiç dinlemediler" diye konuştu.

HAKAN FİDAN'IN TELEFONUNU AÇTIM 'DARBE OLUYOR BİZİ BOMBALIYORLAR' DEDİ
Darbe girişimi sırasında Hakan Fidan ile yaptığı telefon görüşmesini de anlatan Bakan Ala, "Hakan Fidan'ın telefonunu açtım 'darbe oluyor bizi bombalıyorlar' dedi. MİT'te durum değerlendirmesi için toplantı yapılmış" diye konuştu.

ORGENERAL GALİP MENDİ BİR DAHA DÖNMEYECEK
Bakan Ala, Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi'nin görevine devam etmeyeceğini söyledi. Ala, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle GATA'da tedavi gören Org. Mendi'nin Jandarma Genel Komutanlığı'nda son yılı olduğunu hatırlatarak, "Zaten son senesiydi. Bir daha dönmeyecek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)