E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJackson Hole'de neler konuşulacak?---

Jackson Hole'de neler konuşulacak?

Jackson Hole'de neler konuşulacak?
23 Ağustos 2017 - 11:53 borsagundem.com

Küresel piyasalar önde gelen Merkez Bankası Başkanları'nın Jackson Hole'daki konuşmalarına odaklandı

ABD'de Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında düzenlenecek ve önde gelen Merkez Bankası Başkanlarını ağırlayacak olan toplantı 24-25 Ağustos'ta gerçekleşecek. Dünya piyasaları da şimdiden Avrupa ve ABD Merkez Bankası Başkanları'nın yapacağı konuşmalara gözünü dikmiş durumda. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin varlık alım programının akıbetine dair açıklama yapıp yapmayacağı piyasalarca izlenecek.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Bloomberg HT'deki Yatırım Bülteni programında Jackson Hole toplantısından beklentilerini anlattı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin para politikasında bir açıklama yapmayabileceğini belirten Manukyan "Eğer önceki toplantılarda olduğu gibi 'sonbahara doğru karar verilecek' söylemine sadık kalacaksa büyük ihtimalle politika açılımı yapmayacaktır diye düşünüyorum. Bu da piyasalarda güvercin olarak algılanabilir" dedi.

ABD Merkez Başkanı Janet Yellen'ın ise finansal stabiliteden bahsedeceğini kaydeden Manukyan "Varlık fiyatlarıyla Fed'in politikası arasında doğrudan ilişki kurarsa piyasa bunu belki şahin olarak görür" diye konuştu. Manukyan daha öncekinden farklı olarak doğrudan piyasa açıklaması gelmeyebileceğine dikkat çekti.

"YELLEN'A BAKMAK GEREK"

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Emrah Yücel ise Draghi'den ziyade Yellen'a bakmak gerektiğini belirtiyor.

Fed ile piyasa beklentilerinin faiz artışı konusnda ayrıştığına vurgu yapan Yücel "Aralık'ta faiz artışı olasılığı yüzde 30'lara geriledi. Gelecek yıl için de 4 faiz artışına uzak bir piyasa var. Bu ayrışma akabinde Fed piyasayı kendine çekmeye çalışacak mı yoksa piyasaya mı yaklaşacak bunun ipuçlarını arayacağız" değerlendirmesini yaptı.

Uzman "Yellen piyasayı kendine çekerse bunun paritede yansımasını görürüz" dedi. ING'de Döviz stratejisti olan Viraj Patel ise FT'ye "Yellen daha sıkı para politikasına dair imada bulunursa bu kısa vadeli ABD faizleri ve doların yükselmesine, riskli varlıkların da düşmesine neden olur" diye konuştu.

Yellen ve Draghi Cuma akşam saatlerinde konuşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)