E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizJackson Hole öncesi BİST-100 nasıl açılacak---

Jackson Hole öncesi BİST-100 nasıl açılacak

Jackson Hole öncesi BİST-100 nasıl açılacak
26 Ağustos 2016 - 08:53 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, sabah raporunda BİST’in güne alımlarla 77.000 seviyelerine hareketlenerek başlamasını beklediğini açıkladı.

Yurt dışı piyasalardaki satış baskılı görünümlere kaşın BİST, kur tarafındaki hareketin sakinleşmesi sonrasında güne 76.400 seviyelerinden başladı. Hareketin devamında 77.000 seviyelerine kadar yukarı hareketini devam ettiren BİST, günün kar satışlarıyla karşılaşırken, kapanışını da 76.790 seviyesinden gerçekleştirdi.
Dün Almanya'da IFO iş ortamı güven endeksinin Ağustos’ta 106,2 ile beklentinin çok altında gelmesi moral bozdu ve olumsuz verinin ardından kayıplarını artıran Avrupa borsaları üç günlük aralıksız yükselişin ardından dün ilk kez değer kaybetti. Ayrıca dün ABD ekonomi gündeminde; haftalık işsizlik maaşı başvuruları 261 bine gerileyerek istihdam piyasasına ilişkin olumlu sinyal verirken, dayanıklı mal siparişleri Temmuz’da %4,4 ile beklentinin üzerinde artış kaydetti. Kansas City FED Başkanı Esther George dün yaptığı konuşmada, faizleri artırmanın zamanının geldiğini ancak yapılacak her hangi bir
sıkılaştırmanın kademeli olması gerektiğini bildirdi. 2016 yılında FOMC’de oy kullanma hakkı bulunan George ve diğer FED yetkililerinin açıklamalarının ardından ABD endekslerinde satış baskısı artış gösterdi. 
Bugün piyasaların gözü, Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Yellen’in yapacağı konuşmada. Yellen’in, TSİ 17:00’de başlaması beklenen konuşmasında, bir sonraki faiz artırımının zamanlamasına ilişkin ipucu verip vermeyeceği izlenecek. Ayrıca, ABD 2Ç büyüme rakamı ve tüketici güveni
verileri, Yellen’in konuşması öncesinde piyasaların izleyeceği veri akışları olacaktır. Sabah itibariyle Japonya piyasalarında satışlar görülürken, Çin tarafında alımlar izliyoruz. Avrupa piyasalarının ise güne yatay başlaması bekleniyor. Sabah kur tarafında yine sakin bir seyir görürken, BİST’in güne alımlarla 77.000 seviyelerine hareketlenerek başlamasını bekliyoruz. Yellen’in konuşması öncesinde, yurt dışı piyasalarda riskten kaçınma adına görülebilecek yatay seyirler, BİST tarafından da takip edilebilir.

Vakıf Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 26.08.2016

 

Jackson Hole toplantısından beklentiler

 

Borsa'da Yellen ve veri akışı etkili olacak

 

Fed'in Eylül'de faiz artırımı ihtimali üçte bir olarak görülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)