E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJack Ma: Ticaret savaşı 20 yıl sürebilir---

Jack Ma: Ticaret savaşı 20 yıl sürebilir

Jack Ma: Ticaret savaşı 20 yıl sürebilir
19 Eylül 2018 - 09:25 borsagundem.com

Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su Jack Ma, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının 20 yıl daha sürebileceğini öngördü. Ma, her iki tarafında kaybedeceği uyarısında bulundu.

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Çin merkezli Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su Jack Ma, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının 20 yıl daha sürebileceğini öngördü.

Ticaret savaşında her iki tarafın da kaybedeceğini belirten Ma, Çinli işletmelerin, ABD'nin gümrük vergilerini aşabilmek için orta vadede üretimini diğer ülkelere taşımak zorunda kalacağını kaydetti. "Siz muhtemelen bir meydan savaşını kazanırsınız ama savaşı kaybedersiniz" uyarısında bulunan Ma, yeni uzun vadeli kurallara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ma, "Trump'ın yerine yeni başkan geldikten sonra tüm bunlar olduğu gibi devam edecek. Bizim yeni ticaret kurallarına ihtiyacımız var, Dünya Ticaret Örgütü'nün yenilenmesi gerekiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JEFF BEZOS19 Eylül 2018 19:05

    Bu adamı da fazla abrtmamak lazım. Allah, yürü ya kulum, demiş sanki. Ticari bir zeka yok gibi. Biraz sonra da Bu adam kaç yüz milyar doları doları yönetiyor biliyor musun'cular gelmez inşallah.