E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir'e yapılacak yeni havalimanının adı açıklandı---

İzmir'e yapılacak yeni havalimanının adı açıklandı

İzmir'e yapılacak yeni havalimanının adı açıklandı
25 Mayıs 2018 - 20:41 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Alaçatı'da yapılacak yeni havalimanının adının “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti İzmir milletvekili adayları tanıtım toplantısında "Tekrar ediyorum; kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi bir takım manipülasyonların sonucudur. Kaynağını, nerden geldiğini de biliyoruz. Ama ne yaparsa yapsınlar içerideki iş birlikçilerine de söylüyorum başaramayacaksınız" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım ayrıca İzmir Alaçatı'da yapılacak yeni havalimanının adının “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını açıkladı.

İşte Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

"Bugünlerde Türkiye ekonomisine yönelik yalan yanlış iddialarla vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bunların değirmenine su taşımaya çalışanlar var.

Ama şunu herkes bilsin. 2008’de, 2009’da başlayan küresel kriz nasıl Türkiye’yi teğet geçtiyse bugünlerde ABD’de meydana gelen olayların bizim ekonomimiz de etkilediği malum. Ancak ekonomimiz sağlam temeller üzerinde. Dolayısıyla bu krizler bizim alışık olduğumuz krizlerdir.

Tekrar ediyorum; kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi bir takım manipülasyonların sonucudur. Kaynağını, nerden geldiğini de biliyoruz. Ama ne yaparsa yapsınlar içerideki iş birlikçilerine de söylüyorum başaramayacaksınız.

Hükümetimiz aldığı tedbirlerle reformlarla Türkiye büyüme yönünde emin adımlarla yürümeye devam ediyor."

YENİ HAVALİMANININ ADI EKREM PAKDEMİRLİ HAVALİMANI

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na ikinci pist yapılacağını belirten Başbakan Yıldırım ayrıca İzmir Alaçatı'da yapılacak yeni havalimanının adının “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını açıkladı.

EKREM PAKDEMİRLİ KİMDİR?

1939 yılında İzmir’de doğan Ekrem Pakdemirli, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. ODTÜ Teorik fizik bölümünde asistan, bir yıl sonra da Makine bölümünde öğretim görevlisi oldu. Daha sonra 1967 Ağustos ayında Imperial College'de (University of London) doktorasını tamamladı. ODTÜ de öğretim üyeliği yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda grup başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Başbakanlık Baş Danışmanlığı ve Merkez Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

XVIII., XIX., XX. ve XXI. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

2003 yılından itibaren Bilkent, Başkent ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.  Akbank yönetim kurulu üyeliği, Vestel Elektronik A.Ş. Vestel Beyaz Eşya A.Ş adlı özel şirkette Yönetim Kurulu Başkanvekilliği, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. adlı ticari şirkette Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çevresel Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Garib26 Mayıs 2018 07:56

    Artik bu beton yatirimlar yeter....prefabrikten olsun icinde teknoloji olsun bilim adami olsun..maasi da 500 milyar olsun.en azindan geri donusu olur..

  • KILIÇ25 Mayıs 2018 23:54

    KOYU AKP LİYİM ÇÜNKÜ ÜLKEMİ YÖNETECEK BAŞKA PARTİ YOK .HİZMET İÇİN ON NUMARA İNKAR EDEN NANKÖRDÜR.

  • Cahil fikri kadar26 Mayıs 2018 01:01

    Hizmetin kalitesini bilmek içinde bilgi sahibi, adalet sahibi olmak lazım. Hizmet dediğin yol, her yere havalimanı mı ? Umarım yeni gençler cahil, yobaz olmazlar. Hizmetin üretim, ihracat olması gerektiğini, ithalatin azaltılması gerektiğini, çok çeşit ve kaliteli mal üretmek gerektiğini biliyor gençler. Gelişmiş ülkelere bakınca iyi bir eğitim, adalet, bilim sistemi olduğu görülür . Buralarda yorum yapan eskilerin çoğu kahvede okey oynasın , dizi seyretsin. Çoğunun ne bir vizyonu var, ne de bu ülkeye faydaları olmuş. Eşdeğerleri avrupalı, abd liler uzay üssü kurmuş bunlar boş boş konuşuyor

  • Tekaüt26 Mayıs 2018 00:06

    sn.KILIÇ Kimsenin nankörlük yaptığı yok bende şu ana kadar AK PARTİ'ye oy verdim... LAKİN BİR GERÇEK VAR EKONOMİYİ YÖNETENLER SADECE GÜNÜ KURTARMAK İÇİN HAREKET EDİYORLAR... BU DOĞRU DEĞİL CANIM TÜRKİYEM İÇİN... OCAK AYINDAN BU GÜNE NEREDEYSE TÜRK LİRASI %30 ERİDİ... EKONOMİYİ YÖNETENLER TARAFINDAN BİR AÇIKLAMASI OLMASI GEREKMEZ Mİ?... NEDEN?... NİÇİN?.. TÜRK LİRASI ERİYOR?

  • belirsizlik25 Mayıs 2018 23:49

    ekrem pakdemirli airport uvvv dahiyane. alaçatı yada çeşme ismi turizm açısından bir değerken ekrem nerden çıktı ya. sıfır vizyon. otur. park bahçe yeşil alan filan yapmayın geliştirmeyin emi. betona devam.

  • Kerim25 Mayıs 2018 23:43

    Ataturk adini nicin silmek istiyonuz

  • Tekaüt25 Mayıs 2018 23:07

    İşte zaman zaman yazıyorum serbest piyasalarda dolar hakkın da fiyat belirtmek doğru değil... DOLAR ŞU KADAR OLACAK DOLAR BU KADAR OLACAK DİYE AHKAM KESMEK... CANIM TÜRKİYEYE ZARARDAN BAŞKA BİR ŞEY GETİRMEZ... ZAMANINDA YAŞADIK GÖRDÜK... TÜRKİYE EKONOMİSİ SERBEST PİYASA EKONOMİSİ... EKONOMİYİ YÖNETENLER GELECEK YILLARIN TEDBİRİNİ ALIR LAKİN DOLAR HAKKINDA FİYAT BELİRTMEZ ADI ÜSTÜNDE SERBEST PİYASA... ÖNCELİKLER BELİRTMEK İSTERİM Kİ TÜRKİYEDE VE DÜNYADA PARA PİYASALARININ PATRONU MERKEZ BANKALARININ BAŞKANLARIDIR... İKİDE BİR KARIŞILMAZ TIPKI UÇAKTA HAVADA GİDEN UÇAĞIN PİLOTUNA KARIŞILMADIĞI GİBİ... HER ŞEY PİLOTUN KONTROLU ALTINDA SİZİN MÜDAHALE ETMENİZ UÇAĞIN DÜŞMESİNE SEBEB OLUR...

  • Tekaüt25 Mayıs 2018 22:37

    Öncelikle ölenin arkasından kötü konuşulmaz bunu açıklayayım...! Pakdemirli zamanın ANVATAN PARTİSİNDE zaten açıklamalarda var üst düzey yöneticilik yaptı... LAKİN ANAVATAN İKTİDARI KAYBEDİNCE MUHALETETE SN.MERHUM PAKDEMİRLİ TELEVİZYONLARDA DOLAR 8-9 TL'DEN İŞLEM GÖRÜRKEN ÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI Kİ KISA ZAMANDA TÜRKİYE İFLASA SÜRÜKLENDİ BANKALAR BİR BİR BAYRAK KALDIRDI İNSANLAR İNTİHAR ETTİ... SN. MERHUM PAKDEMİRLİ DOLAR 8-9 TL'DEN İŞLEM GÖRÜRKEN TELEVİZYONLARDA DOLAR 50 TL OLACAK DİYE AÇIKLAMALARDA BULUNDU VE DOLAR KISA SÜRE SONRA 45 TL'YE ÇIKTI GECELİK FAİZLER %7500'E ÇIKTI VE BANKALAR BİR BİR BAYRAK KALDIRDI İFLAS EDEREK DEVLETİN SIRTINA BİNDİ... MAALESEF GERÇEKLER BÖYLE...

  • ;25 Mayıs 2018 22:31

    izmire neden havalimanı yaparsınız ki adamlar zaten nankör bırakın otobüslerle seyahat etsin

  • abdi26 Mayıs 2018 00:15

    15 temmuzda gördük vatan severliliğinizi

  • Talip 26 Mayıs 2018 00:13

    Çünkü Izmirli zekidir koyun beyinli değildir hem salak izmirliye yaramaz ki yapacağı havalimanı istisham desen akp yandaşlarını doldurur...

  • ;26 Mayıs 2018 00:00

    adından belli

  • ;25 Mayıs 2018 23:58

    biliriz çok namuslusunuz

  • Damat ferit25 Mayıs 2018 23:52

    Nankör olabilir ama namusluyus vatanseverizdir İzmirliler olarak...Kaldı ki kendi cebinden mi ödeyecek bu parayı?

  • Damat ferit25 Mayıs 2018 22:07

    İstemez ihtiyaç ta yok...Milletin parasını ona buna peşkeş çekip durmayın...

  • Damat ferit25 Mayıs 2018 23:50

    Milletin parasını ona buna peşkeş çekmesinler yürüyerek te giderim... Kaldı ki kemer sıkmaya hazır olun...Rüyada yaşamayı bırakalım artık..

  • abc25 Mayıs 2018 23:16

    sen paraşütle uçarsın

  • mtu25 Mayıs 2018 21:44

    ne saçma birşey ya uluslararası hava limanına insan ismi :D

  • rte25 Mayıs 2018 21:35

    Havaalanı değil silikon vadisi istiyoruz.

  • tam traji komik25 Mayıs 2018 21:26

    Hala ama hala beton diyo venezuella başkanı gibi eski bir otobüs şoförü !!!

  • ama25 Mayıs 2018 21:23

    hocam iyi güzelde, 5 tane muteahide 4 milyar usd kredi vereceğimize bir hava limanı yapacağımıza... hava lımanımız var biraz ek yapıp büyütsek ucazaca, o sıfırdan yapılacak hava lımanı kredilerini çiftçiye, emekliye, kredi kart borçlusuna, yenıden yaplandırmaya, asgari cüretlinin gelirvergisini düşürsek. bu krizli günlerden en az 10 milyon insan yararlansa ... daha iiy olmaz mı hocam ? ben karşıyım yenı havalımanına, ekisine ek ve iyileştirme yapalım. aciliyet yok ki ? ben usd 4,75 ken karşıyım bu projeye...

  • Alpaslan Alpugan25 Mayıs 2018 21:12

    Benim adımı soyadımı koyun daha şekil olur bu ne ya şevket airport gibi

  • Bika25 Mayıs 2018 21:06

    2008 krizi, ABD ve AB'nin parasal genişlemesine neden olduğundan gelişmekte olan ülkelere ucuz döviz girişine neden olmuştur. Artık devir değişti, ABD ve yakında Avrupa merkez bankası yavaş yavaş sıkılaştırmaya yani faiz artışına gitme yoluna girdiklerinde ucuz döviz dönemi bitti. Önümüzdeki dönem toprağa ve betona gömülen ucuz döviz kredilerinin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin burnundan geldiği dönem olacaktır.

  • erol g.25 Mayıs 2018 21:06

    Hava alanları bulunduğu il/ilçe/belde ismi ile uyumlu olmalı ALAÇATI'YA YAPILIYOR İSE ÇEŞME/ALAÇATI İSMİ VERİLMELİ