E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİz Tarım'dan işletme sermayesi için kredi---

İz Tarım'dan işletme sermayesi için kredi

İz Tarım'dan işletme sermayesi için kredi
26 Ocak 2015 - 17:18 borsagundem.com

İz Tarım, işletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanmak üzere kredi kullanımına karar verdi

İz Tarım'dan KAP'a yapılan açıklamada ''Şirketimizin  işletme Sermaye'si ihtiyaçlarında kullanmak üzere, T.C  Ziraat Bankasından  1 Yıl Vadeli, %10,50 faiz oran ile 500.000TL Kredi Kullanmasına karar verilmiştir'' denildi. 

İz Tarım'ın işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle kredi kullanım açıklaması akıllara elma ve fidan üreticiliği yapan Meyfit'in yüzde 50'sini 3.300.000 TL'ye satın almasını getirdi. Hatırlanacağı üzere İz Tarım, halka açıldıktan kısa bir süre sonra Ocak 2014 tarihinde, elma ve fidan üreticiliği yapan Meyfit'in yüzde 50 hissesini nakit olarak satın almıştı. Bu satın almanın arkasından ise hazırlanan değerleme raporundaki çelişkiler kamuoyunun dikkatini çekmiş, bununla beraber İz Tarım ile Meyfit arasındaki akrabalık ilişkileri ortaya çıkmıştı. Ayrıca satın alınan Meyfit'in 2011, 2012 ve 2013 yıllarında zarar ettiği görülmüştü.

Bugünkü açıklamada belirtilen ''işletme sermayesi ihtiyacı için kredi kullanımı'' kararı, yatırımcılar arasında ''elmalar çürüdü mü?'' yorumlarına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)