E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem İ.Ü.İ.İ.E, CFA tarafından tanındı---

İ.Ü.İ.İ.E, CFA tarafından tanındı

  İ.Ü.İ.İ.E, CFA tarafından tanındı
11 Mayıs 2016 - 10:25 borsagundem.com

İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Finans Tezsiz Yüksek Lisans Pogramı “CFA Üniversite Tanıma Programı”na kabul edildi.

İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nün açmış olduğu Finans Tezsiz Yüksek Lisans Programı, artık CFA tarafından tanınmakta.
CFA sınav konularının en az %70 oranında kapsandığı zengin içeriğiyle İ.Ü.İ.İ.E. Finans Tezsiz Yüksek Lisans Programı, idealist finans profesyonellerini artık CFA sınavlarına da hazırlıyor. Sınırlı sayıda öğrencinin kabul edileceği bu seçkin programın başvurusu 27 Haziran 2016 – 30 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
İstanbul Üniversitesi`nin girişimi ile Harvard Business School ve Ford Vakfı’nın akademik ve finansal katkılarıyla 1954 yılında kurulan İşletme İktisadı Enstitüsü, Türkiye’de çağdaş anlamda yönetici yetiştiren ilk eğitim kurumudur. İşletme İktisadı Enstitüsü güçlü öğretim üyesi kadrosuyla, Executive MBA, MBA Türkçe ve İngilizce programlarının yanı sıra, işletmeciliğin işlevsel dalları olan Finans Yönetimi, Muhasebe ve Denetim Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Enformatiği gibi alanlarda sertifika programları düzenlemektedir.

CFA Institute (Sertifikalı Finansal Analist) 145’den fazla ülkede yaklaşık 133.000 üyesi olan en büyük global yatırım profesyonelleri derneğidir. Kurum, dünya çapındaki CFA ve CIPM (Yatırım Performans Ölçümü Sertifikası) müfredatını ve sınav programlarını yönetmekte olup, diploma programlarında CFA Program müfredatının önemli bir kısmına yer veren çok az sayıda kurumu “Üniversite Tanıma Programı”na kabul etmektedir. Aralarında New York University, Oxford Business School, INSEAD, Peking University gibi tanınmış üniversitelerin olduğu yaklaşık 125 eğitim kurumu CFA programını kendi müfredatlarına katmışlardır. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü MSc in Finance programı da, Türkiye’deki sayılı programlardan biri olarak seçilmiştir. Eğitim programlarının CFA tarafından tanınabilmesi için ders içeriklerinin CFA Program Candidate Body of Knowledge (CBOK) ile en az %70 oranında uyumlu olması gerekmektedir. Bu sayede programa devam eden öğrenciler, CFA sınavları için güçlü bir altyapıya sahip olmaktadır.

Dünyada sermaye piyasası alanındaki lisanslama sınavlarının "altın standardı" CFA Institute tarafından yapılan CFA sınavıdır.  1963 yılından beri düzenlenmekte olan bu sınav 150'ye yakın ülkede yapılmakta olup, yaklaşık 200,000 kişi her yıl bu sınavlara girmektedir. Üç seviyeden oluşan ve her biri 6 saat süren sınavları geçen katılımcılar, mesleki tecrübe şartlarını da yerine getirmeleri durumunda CFA ünvanına hak kazanırlar.  Dünyada hali hazırda 125,000 civarında CFA ünvanlı yatırım uzmanı bulunmaktadır. Aralarında SPK'nın da bulunduğu 19 ülkenin düzenleyici kurumu CFA ünvan sahiplerini yerel sınavların çoğundan muaf tutmakta ve eşdeğerlik vermektedir. 

Başvuru detayları için: http://isletmeiktisadi.istanbul.edu.tr/?p=8834

Programımızın CFA tarafından tanınırlığına dair detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız. (https://www.cfainstitute.org/community/university/Pages/recognition_program_for_universities.aspx )

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)