E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİtalya son şampiyonu evine yolladı---

İtalya son şampiyonu evine yolladı

İtalya son şampiyonu evine yolladı
27 Haziran 2016 - 21:55 borsagundem.com

EURO 2016 ikinci tur maçında İtalya, İspanya'yı 2-0 mağlup etti.

İtalya, EURO 2012 finalinde 4-0 yenildiği İspanya'yı EURO 2016 son 16 turunda 33'te Chiellini ve 90+1'de Pelle'nin golleriyle 2-0 yenerek intikamını aldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

EURO 2016 son 16 turu maçında İtalya ile İspanya karşılaştı. Maç öncesi yapılan yorumlarda İspanya favori olarak gözükse de İtalya maça çok hızlı başladı.

DE GEA'DAN MÜTHİŞ KURTARIŞ
İlk dakikadan itibaren İspanya kalesini abluka altına alan İtalyanlar, 8. dakikada Pelle'nin kafasıyla gole çok yaklaşsa da maçın İspanya adına yıldızı olan De Gea topu tokatlayarak gole izin vermedi.

11'de sağ kanattan Florenzi'nin ortası sonrası ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Giaccherini rövaşatayı vurdu, önce Dea Gea ardından direkten dönen topu İspanya savunması uzaklaştırırken hakem Cüneyt Çakır pozisyonda faul olduğuna hükmetti.

28. dakikada Nolito ile paslaşan Iniesta'nın şutunu Buffon kurtardı ve İspanya beraberlik şansını değerlendiremedi.

İTALYA, CHIELLINI İLE GOLÜ BULDU
Akın akın gelen İtalyanlar, 33'te golü buldu. Ceza alanının hemen önünde oluşan frikikte Eder'in vuruşunu Dea Gea sektirdi. Giaccherini ile De Gea arasında kalan topa son dokunan Giorgio Chiellini, Gök Maviler'i öne geçiren isim oldu.

YİNE DE GEA ÇIKARDI
İlk yarının son dakikasında İtalya ikinci gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Giaccherini mükemmel vurdu ancak De Gea aynı güzellikte bir kurtarışla gole izin vermedi ve ilk yarı İtalya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

BUFFON YILDIZLAŞTI
İkinci yarıya İtalya yine iyi başlarken, dakikalar ilerledikçe İspanya oyuna ağırlığını koymaya başladı. 49'da Morata'nın kafasını iki hamlede kurtaran Buffon, 51'de bu kez Pique'nin vuruşunda gole izin vermedi.

DE GEA YİNE ÇIKARDI
Dakikalar 55'i gösterdiğinde İtalya fişi çekebilirdi ancak Eder'in karşı karşıya vuruşunda De Gea golü önleyerek İspanya'yı maçta yine ayakta tuttu.

İSPANYA KENDİNE GELDİ, BUFFON SAHNEDE
Maçın son 20 dakikalık bölümü ise tamamen İspanya'nın hakimiyetinde geçti. 74'te Aduriz'in ara pasıyla topla buluşan Lucas Vazquez'in vuruşu direkten geri geldi ancak Cüneyt Çakır, ofsayt nedeniyle oyunu durdurdu. 2 dakika sonra bu kez Iniesta ceza yayı üzerinden nefis vurdu ama Buffon topu kornere çeldi.

Baskısı iyice arttıran İspanya 77'de Pique'nin ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği sert şutla gol arasa da bir kez daha Buffon pozisyonda başarılı oldu.

ÖNCE DE GEA SONRA BUFFON
85. dakikada Insigne'nin vuruşunu Dea Gea tokatlarken, 90. dakikada ise Buffon yakın mesafeden Pique'ye izin vermedi.

SON SÖZÜ PELLE SÖYLEDİ
90+1'de sağ kanattan Darmian'ın içeriye çevirdiği topu Pelle ağlara gönderdi ve İtalya, İspanya'yı 2-0 yenerek çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu. İtalya ile Almanya arasındaki çeyrek final maçı 2 Temmuz Cumartesi TSİ 22.00'de Bordeaux şehrinin aynı isimli stadında oynanacak.

İTALYA: 2 - İSPANYA: 0

STAT: Stade de France
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

İTALYA: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Parolo, De Rossi (Dk. 54 Thiago Motta), Florenzi (Dk. 84 Darmian), De Sciglio, Eder (Dk. 82 Insigne), Giaccherini, Pelle

İSPANYA: De Gea, Ramos, Pique, Busquets, Alba, Juanfran, Nolito (Dk. 46 Aduriz - Dk. 81 Pedro), Iniesta, David Silva, Fabregas, Morata (Dk. 70 Vazquez)

GOLLER: Dk. 33 Chiellini, Dk. 90+1 Pelle (İtalya)

SARI KARTLAR: Dk. 24 De Sciglio, Dk. 54 Pelle, Dk. 89 Thiago Motta (İtalya), Dk. 41 Nolito, Dk. 89 Busquets, Dk. 90+4 David Silva (İspanya)

MAÇTAN POZİSYONLAR
Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maça hızlı başlayan taraf İtalya oldu. İlk 10 dakika içinde iki net pozisyona giren İtalyanlar, kaleci De Gea'yı geçmeyi başaramadı ancak 33. dakikada golü buldu. Ramos'un Pelle'ye yaptığı faulle kazanılan serbest vuruşta Eder'in direkt kaleye gönderdiği meşin yuvarlak kaleciden döndü, Giaccherini'nin altıpasta dokunduğu topu Chiellini tamamladı: 1-0

İkinci yarıya baskılı başlayan taraf İspanya oldu ancak Buffon kalesinde başarılı olunca İspanyollar gol bulamadı. İtalya, ani ataklarla zaman zaman etkili oldu fakat 90. dakikaya kadar De Gea, İtalyan forvetlerine izin vermedi.

90+1. dakikada İtalya farkı ikiye çıkardı. Sonradan oyuna dahil olan Darmian'ın ortasında savunmadan seken topa Pelle boş pozisyonda vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)