E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİtalya Kupası Juventus'un---

İtalya Kupası Juventus'un

İtalya Kupası Juventus'un
21 Mayıs 2015 - 01:43 borsagundem.com

Juventus, Lazio’yu uzatma devrelerinde bulduğu golle 2-1 yenerek 20 yıl sonra kupanın sahibi oldu

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve yaklaşık 65 bin futbolseverin izlediği müsabakayı hakem Daniele Orsato yönetti.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf başkent ekibi Lazio oldu. 4. dakikada Cataldi’nin cezasahasının solundan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Stefan Radu, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi (1-0).

11. dakikada Juventus atağında kazanılan serbest vuruşu Pirlo kullandı. Arka direğe doğru yapılan ortada Evra, topu altıpasa doldurdu. Juventuslu stoper Giorgio Chiellini, akrobatik bir vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

31. dakikada gelişen Lazio atağındaki karambolde Pogba topu durduramayınca Parolo, önüne düşen topa yaptığı demi-vole vuruşta top az farkla dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda iki takımın da atakları etkisiz kalınca başka gol olmadı ve karşılaşmanın galibini belirlemek için uzatmalara gidildi.

Uzatmaların 94. dakikasında Lazio gole çok yaklaştı. Djordjevic’in yaklaşık 30 metreden çektiği şut, kaleci Storari’yi geçtikten sonra iki kale direğine çarpıp sahaya döndü.

96. dakikada gelişen Juventus atağında Lazio ceza sahasında oluşan karambolde, mavi-beyazlı oyuncular topu uzaklaştıramadı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Matri düzgün vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

Müsabakada başka gol olmayınca Juventus, 1994-1995 sezonundan bu yana kazanamadığı İtalya Kupası’nın sahibi oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa seremonisinde Lazio’ya gümüş madalyalarını, Juventus’a da altın madalyalarını ve kupasını, Inter taraftarı olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella verdi. Törende, gümüş madalyalarını almak üzere podyuma çıkan Laziolu futbolcular, başta Juventuslu oyuncular olmak üzere herkes tarafından alkışladı. 

Törenin ardından Juventuslu oyuncular, kupa coşkusunu taraftarı önünde attığı şampiyonluk turuyla yaşadı. 

Juventus bu zaferle müzesindeki İtalya Kupası sayısını 10’a yükseltti. 9 kupası olan Roma’yı da geride bırakan Torino ekibi, kupayı en çok kazanan takım unvanını ele geçirdi.

Juventus, bu sezon yarıştığı 3 alandan 2’sinde mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlı takım, 6 Haziran'da Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’ya karşı mücadele edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)