E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya hisseleri 17 ayın dibini gördü---

İtalya hisseleri 17 ayın dibini gördü

İtalya hisseleri 17 ayın dibini gördü
02 Ekim 2018 - 16:16 borsagundem.com

İtalya hisse senetleri Nisan 2017'den beri en düşük gün içi seviyesini gördü

İtalya hisseleri bütçe kriziyle 17 ayın en düşüğüne geriledi.
Yatırımcıların AB karşıtı politikacıların AB'yle bütçe konusunda yaşadıkları anlaşmazlıktan kaynaklanan endişeleri italyan hisselerinin düşüşünde etkili oldu.

Populist koalisyonun bütçe planındaki kilit detaylarının hala eksik olması sebebiyle yükselen tahvil faizleri, İtalyan bankalarını daha kırılgan hale getiriyor.

Antje Praefcke'nin de dahil olduğu Commerzbank AG analistlerinin notuna göre " İtalyan krizi euro için ayak bağına dönüşebilir" şeklinde görüş bildirdi.

FTSE MIB Endeksi salı günü kayıplarının büyük bir kısmını geri almasından önce yüzde iki düştü. Gösterge endeks, TSI 15.40 itibariyle yüzde 0.15 düştü. Telecom Italia SpA yedinci gününde de düşecek beş yılın en düşük seviyesine gelirken, Banco BPM ve UBI Banca SpA erken kayıplara öncülük etti.
İtalya 10 yıllıklarının faizleri 29 Mayıs'taki sert satıştan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. İtalya tahvillerinin benzer vadeli Alman tahvilleriyle arasındaki faiz farkı yıl içinde ikinci kez 300 baz puanı aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)