E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya, AB'de kriz mi yaratacak?---

İtalya, AB'de kriz mi yaratacak?

İtalya, AB'de kriz mi yaratacak?
02 Kasım 2018 - 08:31 borsagundem.com

JP Morgan CEO'su Dimon'a göre İtalya'nın bir Euro Bölgesi krizini ateşlemesi şansı var

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, İtalya'nın artan borçlanma maliyetlerinin Euro Bölgesi'nde yeni bir borç krizini ateşleme yönünde en azından bir şansı olduğunu söyledi.
Handelsblatt gazetesine konuşan Dimon, "İtalya'nın bir Euro Bölgesi borç krizini ateşlemesi şansının yüzde iki mi yoksa yüzde 20 mi olduğunu bilmiyorum. Ancak evet, böyle bir gelişme olabilir" dedi.
İtalya'nın devlet tahvillerinin büylük bölümünün bankaların elinde olduğuna işaret eden Dimon, Roma hükümeti istikrasız olur ise bankacılık sektöründe istikrar sağlanamayacağını vurguladı.
Dimon, "Eğer ülkelerinin borçlanma kağıtları beş para etmez ise bankalar bunu yönetemez. Bankalar ile devlet borçlanması arasında ilişki çoğu insanın düşündüğünden daha yakın" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET02 Kasım 2018 16:20

    yunanistan dan sonra italya da göçerse dolar euroyu geçer

  • Cordi02 Kasım 2018 11:34

    Euro ve dolar ABD ve Avrupa ile yapılacak mal takası dışında kullanılmaması gereken çöp kağıt parçalarıdır sınırsızca basıp maliyetini dünyaya yüklüyorlar