E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsviçreli firmadan Manisa’ya yatırım---

İsviçreli firmadan Manisa’ya yatırım

İsviçreli firmadan Manisa’ya yatırım
21 Eylül 2018 - 05:32 borsagundem.com

Dünyanın en büyük havlu pan ve radyatör üreticileri arasında yer alan İsviçre merkezli Zehnder Group, Manisa’da 20 milyon euro’luk yatırımla üretime hazırlanıyor.

Zehnder Türkiye Genel Müdürü Orçun Özelmas, fabrikanın, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 Eylül’de yapılacak resmi açılış töreni öncesi yeni yatırım ve tesisle ilgili bilgi verdi.

Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’deki 14 üretim tesisinde 3 bin kişiyi istihdam eden İsviçremerkezli şirketin 2005’ten beri Türkiye’de faaliyet gösterdiğini hatırlatan Özelmas, firmanın bu yıl yatırımını büyütmeye kadar verdiğini söyledi.

Manisa’daki tesis için 20 milyon euro’luk (yaklaşık 150 milyon TL) yatırım yaptıklarını anlatan Özelmas, “Şu anda 220 kişiyi istihdam ettik. Yıllık 455 bin olan havlu pan üretim kapasitesini 750 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Teşvik avantajı, coğrafi konumu, altyapısı ve başarılı yönetimi dolayısıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ni seçtik” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı21 Eylül 2018 08:53

    Her yatırıma da izin vermemek lazım. Bir sürü radyatör ve havlupan üreticisi var. Fazlasını ihraç ediyorlar.

  • Adanalı21 Eylül 2018 09:52

    Bu nasıl mantık yaa "fazlasını ihraç ediyorlar" mış. İyi işte ihracatımızı artırırlar. En büyük derdimiz üretim değilmi? Adamlar üretsin ihraç etsin...