E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsviçre’de anketten altına onay çıkmadı---

İsviçre’de anketten altına onay çıkmadı

İsviçre’de anketten altına onay çıkmadı
25 Kasım 2014 - 11:22 borsagundem.com

İsviçre’de pazar günü yapılacak seçimler öncesinde İsviçre’nin altın, vergi ve göçmen politikası konusunda alacağı kararlar tartışılıyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre, pazar günü altın rezervlerini iki kat arttırmayı ve altın külçesi satışını yasaklamayı oylayacak.

Seçimler öncesinde merkez bankası fiyat istikrarını sağlamak için altın rezervinin arttırılmasının problem yaratacağı belirtirken, altın alımını destekleyenler altın rezervinin İsviçre’nin bağımsızlığını destekleyeceğini savunuyorlar.

Wall Street Journal, altın oylamasına yönelik son anket sonuçlarını yayınladı. 19 kasımda yapılan ankete göre oy verenlerin yüzde 38’i altın alımını destekliyor. Oy verenlerin yüzde 47’si ise altın alımına karşı çıkıyor.

İsviçre’de pazar günü sadece altın alımı sürecini oylamayacak . Pazar günü yapılacak seçimlerde İsviçre’nin vergi kanunları ve göçmen politikası da oylanacak. 

İsviçre’de sağ partiler altın alımını desteklerken çevreci sol partiler büyümedeki sıkıntılar sebebiyle altın alımına karşı çıkıyor. Radikal sol parti ise yabancı uyruklu varlıklı insanlara sağlanan vergi ayrıcalıklarından rahatsız. Ayrıca oAvrupa Birliği’ne üye göçmenlere yönelik önlemler alınması da oylamada ele alınacak.

Seçim sürecini değerlendiren Financial Times, oylamadan çıkacak sonuca göre uluslararası yatırımcıların İsviçre’ye bakış açsının değişebileceğini belirtti. Göçmen ve vergi politikasının İsviçre’yi cazip kıldığına değinen Financial Times, altın alımının ise altın fiyatları için önemli olduğunu belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)