E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstinye'ye metro geliyor---

İstinye'ye metro geliyor

İstinye'ye metro geliyor
31 Ekim 2014 - 08:02 borsagundem.com

Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı

İstanbul Boğazı'ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni bir metro hattı için düğmeye basıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerel seçim döneminde duyurduğu "Sarıyer, AyazağaİTÜ- İstinye Raylı Sistem Projesi" için çalışmalara başlanacak. Yenikapı'dan Maslak'a kadar uzanan metro hattı, İTÜ Ayazağa istasyonundan yeni bağlantılara sahip olacak. Seyrantepe'den gelerek Ayazağa'nın içinden geçen hat, İstanbul Teknik Üniversitesi istasyonundan sonra, İstinye Park AVM ve İMKB'nin yanından İstinye'ye inecek. Bu sayede Boğaz'ın etrafı metro ağıyla sarılmış olacak. 

UZUNLUĞU 8 KİLOMETRE 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki metro hattının güzergâh ve hat bazlı ulaşım etütleri ile istasyon yerlerinin tespit edilmesi için çalışma yapılacak. 240 gün sürecek çalışma kapsamında, üç farklı güzergâh hazırlanarak hangi noktalara istasyon konulacağı tespit edilecek. Yeni metro ağının Avrupa Yakası'nın Boğaz trafiğini de azaltması hedefleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)