E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte yatırımcılar için en çekici borsa---

İşte yatırımcılar için en çekici borsa

İşte yatırımcılar için en çekici borsa
21 Ağustos 2014 - 10:35 borsagundem.com

Yatırımcılar negatif algının artması nedeniyle Avrupa’dan kaçarken, bazı analistler İngiltere borsalarının çekici bir yatırım olacağına işaret ediyor

Yavaşlayan büyüme ve son dönemde bankacılık alanında yaşanan sıkıntıların etkisiyle, yatırımcılar Avrupa’dan çekilirken, İngiltere borsalarının iyi bir yatırım seçeneği olabileceği belirtildi.

CNBC yayınına katılan finansal danışmanlık şirketi Absolute Strategy Research’ün kurucularından Ian Harnett, portföylerini yeniden oluşturan yatırımcıların Avrupa’yı listeden tamamen çıkarmasının gerekli olmadığını söyledi. Harnett, “Biz şirket olarak İngiltere piyasasının Avrupa’da şu konjonktürde en iyi seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bu ülkede iyi geri dönüşler alınabilir” dedi. Küresel borsalarda önümüzdeki dönemde satış dalgası beklediğini söyleyen Harnett, bu yıl genel kazancın yüzde 10 ya da yüzde 15 seviyesinde kalacağına işaret etti.

‘ARTILARI VAR’

Harnett, küresel borsalarda yatırım yapmak pahalı hale gelirken, yatırımcıların İngiltere gibi ülkelerde kazanç araması gerektiğinin altını çizdi. Analist, “İngiltere borsalarında yatırımınız değer kazanabilir. Temel kaynaklar oldukça sağlam görünüyor ve iyi bir finans hizmeti de alabilirsiniz. Bütün bunlar bir İngiltere’de yatırım için artı şeyler” diye devam etti. Finansal danışmanlık şirketi GLG’nin Portföy Yöneticisi Henry Dixon da İngiltere borsalarının çekiciliğini koruduğunu, ancak daha önceki yıllardaki kadar çok yatırım çekmeyebileceğini söyledi.

BORSA DALGALI

İngiltere’nin önde gelen borsası FTSE 100, bu yıl dalgalı bir seyir izledi. Yılbaşından bu yana dalgalanmanın yaşandığı endeksin, yılın bu zamanına kadar geçen yıla kıyasla yüzde 0,5 değerlendiği görüldü. Diğer bir büyük borsa EuroStoxx 50 ki bu Euro Bölgesi’nin önde gelen şirketlerinin hisselerinin işlem gördüğü bir borsa, son aylarda başarılı bir performansa imza atmadı. Bu performansta Ukrayna’daki kriz ve Avrupa’nın önde gelen ekonomilerinin beklentilerin altında kalan ekonomik büyüme oranları da etkili oldu. İngiltere’de borsalar yılbaşından bu yana yüzde 0,5 değerlense de 10 Haziran’dan bu yana yüzde 7 değer kaybetti.

İNGİLTERE’DE İŞLER İYİ GİDİYOR

Borsalar aşırı iyi performanslara imza atmasa da İngiltere ekonomisinde işler iyiye gidiyor. Geçen yıl küresel krizin etkilerini tamamen geride bırakan ülkede bu yıl ekonomik büyüme beklentileri aşıyor ve istihdam da iyileşme yaşanıyor. Ekonominin iyileşmesi nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’nın uzun süredir sıfıra yakın seviyede olan faiz oranlarını yükseltebileceği konuşuluyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)