E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte seçim sonrası AK Parti'nin ekonomi politikaları---

İşte seçim sonrası AK Parti'nin ekonomi politikaları

İşte seçim sonrası AK Parti'nin ekonomi politikaları
24 Mayıs 2018 - 16:04 borsagundem.com

Türkiye'nin en çok merak ettiği sorulardan biri de Ak Parti iktidarının 24 Haziran sonrasında devam etmesi halinde yeni sistemin ekonomi politikasının ne olacağı

Cumhurbaşkanının yetkilerinin artacağı yeni dönemde ekonomi politikasında radikal değişiklikler olacak mı, faizler indirilecek mi, dalgalı döviz kuru devam edecek mi, Merkez Bankası'nın rolü ne olacak gibi sorulara yanıt Ak Parti Seçim Beyannamesinin 152.sayfasında verildi. Fiyat istikrarını sağlama hedefinin yanısıra dalgalı döviz kuruna ve enflasyon hedeflemesine devam edileceği ifadeleri 'koyu harflerle' yazılarak vurgulandı.

"BAĞIMSIZLIK" DENİLMEDİ AMA MERKEZ ARAÇLARINI KENDİ SEÇECEK

Beyannamede Merkez Bankası'nın bağımsız olacağı ifadesi yer almasa da para politikasının, maliye politikasıyla eşgüdüm içerisinde sürdürüleceği belirtilerek, "MB fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecektir" denildi.

ENFLASYON HEDEFLEMESİNE DEVAM

Ardından şu satırlar dikkat çekti:

"Enflasyon hedeflemesi rejimine devam edilecektir. Enflasyon hedefleri, hükümetimiz ve Merkez Bankası tarafından üçer yıllık vadeler için belirlenmeye devam edilecektir.

DALGALI DÖVİZ KURUNA DEVAM

Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecektir. Döviz piyasaları yakından takip edilecek, gerektiğinde dengeleyici döviz likiditesi araçları kullanılmaya devam edecektir.

Fiyat istikrarını desteklemek ve döviz kuru kaynaklı olası oynaklıkların makro-finansal istikrara etkilerini sınırlamak üzere sözleşmelerde Türk Lirasının kullanımı özendirilecek, firmaların döviz kuru riskini daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli mekanizma ve teşvikler oluşturulacaktır.

İhracat reeskont kredileri aracılığıyla rezerv biriktirilmeye devam edilecektir.

ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN VERGİ ARTIŞLARI SINIRLI OLACAK

Maliye politikamız fiyat istikrarının sağlanmasında destekleyici olacaktır. Enflasyonda katılığa neden olan yapısal unsurların belirlenmesi ve giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla, kamu tarafından yönetilen/yönlendirilen fiyatlar ve vergi ayarlamalarının enflasyon tahmin ve hedefleri ile uyumlu olacaktır.

Önümüzdeki dönemde faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirleri hayata geçireceğiz.(Gizem Karakış/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR25 Mayıs 2018 01:02

    benim yaşım 56 .1970 yıllara sizleri biraz götüreyim.chp iktidar.tüp, kömür, sana yağ, çimento, demir yok bunlar için yatağı alır ve 3 gün dışarıda yatardık.ssk ya muayene olmak için gece saat 6 kalkar hastanenin yolunu tutar ve hizmetli listeye yazar en az 50-100 kişilik sıra .doktor gelir tam muayene etmez geleceksin özel muayenehaneme yoksa seni ameliyat etmek vs.vs.muayene bittim gelelim ilaç alımına öğleden sonra hastane eczanesinde sıraya gireriz bir kuyrukta ordamı oldumu akşam vesselam.madem chp deki milletvekilleri onurlu haysiyetli şerefli insanlar 30-40 senedir millevekillikleri var bir defa dahi partisini tek başına iktidara getirememişler hala adaylıklarını koyuyorlar.bunların kendilerine faydası yok ki bizlere olsun.ben asla parti tutmam.RTE kötünün iyi bence onunda hataları var ama bunlar kadar değil akıllı olun yoksa yiyecek ekmek dahi bulamazsınız benden bu kadar.

  • mtu24 Mayıs 2018 23:30

    dolar nöbetleri tutulsun döviz bürolarının önünde

  • mtu24 Mayıs 2018 23:28

    blöf ve sonda koca bir sıfır

  • Misafir 24 Mayıs 2018 21:14

    Ucuz et kuyruğu Paraguay da

  • AHMET ÖZBİR24 Mayıs 2018 20:00

    İSTİKRAR canımız! Burada yorum yazan bazı zavallılara geçmişten ibretlikler: "İşe gidecek araç yok, elektrik sık sık kesilir, tüp kuyruğu, yağ, şeker, sigara, gaz yağı kuyruğu, işsizlik, dökülen yollar, sular akmıyor, çöpler toplanmıyor. 141, 142, 163. maddelerden dolayı insanlar kodese tıkanırdı. Geçmişini bilmeyen gelecekte silinir, gereksizleşir.

  • Tililili 24 Mayıs 2018 23:29

    Az kaldı millet açıkmaya başlıyor çünkü satacak bişi kalmadı kardeşim

  • Misafir 24 Mayıs 2018 21:13

    Yokluk vardı ama kit ler satılma mis ti

  • seçmen24 Mayıs 2018 18:04

    tencere tava hep aynı hava demişlerdi gezide.. akp için geçerli bu laf. aynen iade edeyim.

  • K224 Mayıs 2018 17:02

    YAPTIKLARIMIZZZZZZZZZZZZZZ YAPACAKLARIMIZINNNNNNNNNNNNNNNNNGARANTİSİDİR............................

  • YORUMLARIM24 Mayıs 2018 16:49

    ÇOK KÖTÜ BÖYLE AÇIKLARSAN DÖVİZİN YÜKSELMESİNİ ÖNLEYEMEZSİN HAYIRLI OLSUN DLAR ALIR BASINI GIDER SIZDE BAKIN ARKASINDA

  • emekci24 Mayıs 2018 16:28

    sözde öyle olacak da özde nasıl olacak? 16 yılda düşmeyen enflasyon, faiz, işsizlik, cari açık nasıl düşecek?

  • İhlas a kayyum24 Mayıs 2018 16:21

    Şimdiye kadar neden yapmamışlar 16 yıl olmuş daha aynı terane

  • amanin amanin24 Mayıs 2018 16:16

    hehhee yapacaz edecez, niye yapmadın niye etmedin o zaman?????