E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte Mobius'un favorisi olan bankalar---

İşte Mobius'un favorisi olan bankalar

İşte Mobius'un favorisi olan bankalar
01 Eylül 2014 - 14:41 borsagundem.com

Dünyaca ünlü fon yöneticisi Mark Mobius, IMF ve Dünya Bankası'na rakip olması beklenen BRICS bankasına destek verdi

Dünyaca ünlü fon yöneticisi Mark Mobius, güçlü bir BRICS bankasının tüm dünya için faydalı olacağını söyledi. Mobius ABD ve Avrupa’nın, Dünya Bankası ve IMF’nin hakimiyetini ele geçirmesinin gelişmekte olan ülkeler için büyük hüsran yarattığını belirtti. Mobius’a göre,BRICS bankası her iki kuruluşun alternatifi olarak finansman imkanı sunacak. Ancak ünlü yatırımcı bankanın pratikte işleyişi konusunda soru işaretlerine sahip. Mobius, bu birbirinden oldukça farklı ekonomilerin birleşerek yarattığı bankanın kalıcı olup olmayacağı konusunda endişeli. BRICS'i oluşturan ekonomilerin hepsi birbirinden farklı, hepsinin ayrı tarihi ve kültürü var. Öyle ki, Çin şu an 5 ülkenin de en zengini durumunda. Bu da Çin’in daha dominant rol almasını beraberinde getirecek. Başlangıçta Hindistan bankanın ilk başkanlık görevini üstlenecek ve büyük rol oynayacak. Daha ileride ise Rusya ve Brezilya daha önemli hale gelecek. Rusya, yönetimin başına geçecek ve direktörlerin başında da Brezilya olacak.

2016'DA FAALİYETE GEÇMESİ BEKLENİYOR

5 gelişmekte olan BRICS ülkesinin liderleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) Temmuz ayında Brezilya’nın Fortaleza şehrinde kalkınma bankası New Development Bank’ın kuruluşu için biraya gelmişti. İlk etapta 50 milyar dolar sermayeyle kurulan banka, sonraki etapta sermayesini 100 milyar dolara çıkartacak. Banka, finansal zorluk yaşayan ülkelere yardım edecek. Bankanın 2016 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu yeni bankanın IMF ve Dünya Bankası’na rakip olması bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)