E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte İYİ Parti'nin seçim planı---

İşte İYİ Parti'nin seçim planı

İşte İYİ Parti'nin seçim planı
26 Ekim 2018 - 08:45 borsagundem.com

AK Parti ve MHP arasında yerelde olması beklenen ittifakın son bulmasıyla, İYİ Parti’nin de yerel seçim hesaplarının değiştiği ileri sürüldü.

24 Haziran seçimlerinde özellikle CHP'li seçmenin ağırlıkta olduğu kıyı illerinden daha fazla oy alan İYİ Parti, bu kez AKP ve MHP'nin oy deposu olarak bilinen İç Anadolu Bölgesi'ndeki illerden oy almanın planlarını yapıyor. İYİ Parti böylece sağ seçmen üzerinde alternatif parti olmayı hesaplarken, partilerle sandıkta işbirliğinin sağlanmasına da sıcak bakıyor. Bunun için de şehirler üzerinden mutabakat formülünü yaşama geçirmeyi hedefliyor. İYİ Parti, herhangi bir partiyle protokol esasına dayalı bir ittifak içinde olmayı tercih etmeyecek. Bunun yerine tabanda ve sandıkta ittifakı düşünen İYİ Parti, bu durumu da seçmenine 'ittifak değil işbirliği olarak' anlatacak. Cumhuriyet'in haberine göre 24 Haziran seçimleri döneminde, özellikle CHP'nin seçmen kitlesinin yoğunlukta olduğu kıyı illerinden oy alan İYİ Parti, bu kez de rotasını merkez sağ seçmenin ağırlıkta olduğu İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi'ne çevirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)