E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMedipol Başakşehir: 5 - Galatasaray: 1 ---

Medipol Başakşehir: 5 - Galatasaray: 1

Medipol Başakşehir: 5 - Galatasaray: 1
18 Kasım 2017 - 19:04 borsagundem.com

Süper Lig'in 12. haftasında zirve mücadelesinde Galatasaray dağıldı. Aslan, deplasmanda Medipol Başakşehir'e 5-1 yenildi! Gecenin yıldızı hat-trick yapan Adebayor oldu.

Süper Lig'de 12. haftanın en önemli maçında Medipol Başakşehir sahasında Galatasaray'ı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından 26 puana yükselen Abdullah Avcı ve öğrencileri, aynı puandaki Galatasaray'yı yakaladı. Medipol Başakşehir, 26 puanla lider durumda olan Galatasaray ile puanını eşitledi ve zirveye ortak oldu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekipGalatasaray'ın golünü 55. dakikada Gomis atarken, ev sahibi Medipol Başakşehir'e farklı galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Attamah, 42., 58. ve 76. dakikada (penaltıdan) Adebayor ve 89. dakikada Kerim Frei kaydetti.

Mücadelenin 20. dakikasında Galatasaray'da sarı kart gören Fernando, Alanyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Tarihler 10 Nisan 2017'yi gösterdiğinde 2016-2017 sezonunda yine Başakşehir'in evinde oynanan mücadelede ev sahibi ekip sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Yine o maçta Adebayor hat-trick yapmıştı.

Mücadeleden önce hayatını kaybeden Büyük Şampiyon Naim Süleymanoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Ali Palabıyık işaretini veriyor ve maç Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

4. dakika Bafetimbi Gomis'in ara pasıyla sol kanatta hareketlnen Iasmin Latovlevici'nin ortasında savunmada Joseph Attamah topu kafayla karşılıyor.

7. dakika Orta alanda girdiği hava topu mücadelesinde top Emmanuel Adebayor'un eline çarpıyor ve hakem Galatasaray lehine serbest vuruşa hükmediyor.

10. dakika Badou Ndiaye'nin uzun pasıyla topla buluşan Bafetimbi Gomis şık bir şekilde topu kontrol edip ceza sahasına girmeden vuruyor fakat top direğin yanından oyun alanını terkediyor.

13. dakika Eljero Elia'dan aldığı pas sonrasında sol kanatta son çizgiden ortasını gönderen Emmanuel Adebayor topu doğrudan auta gönderiyor.

18. dakika kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Edin Visca penaltı noktasına doğru ortalıyor, Eren Derdiyok'un kafayla yumuşattığı topu kaleci Fernando Muslera kontrol etmeyi başarıyor.

20. dakika Maçtaki ilk sarı kart Fernando Reges'e çıkıyor. Rakibi Uğur Uçar'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gören Brezilyalı oyuncu cezalı duruma düşüyor.

25. dakika GOOOLLL Medipol Başakşehir, Joseph Attamah ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Edin Visca ortasını yapıyor, ceza sahası içinde çok iyi yükselen Joseph Attamah'ın kafa vuruşunda top kalecinin sağından ağlarla buluşuyor.

29. dakika Younes Belhanda'nın kısa pasında topu önünde bulan Tolga Ciğerci uzak mesafeden vuruyor, savunmadan seken top kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

32. dakika Sağ kanattan Mariano Filho'nun yerden ortasında Bafetimbi Gomis pasını Eren Derdiyok'a aktarıyor. Eren dar açıdan sert vuruyor ancak kaleci Volkan Babacan direk dibinde topa iki hamlede sahip oluyor.

41. dakika GOOOLLL!!! Medipol Başakşehir, Emmanuel Adebayor ile farkı ikiye çıkarıyor. Orta alanda Gökhan İnler'in kaptığı top sonrasında gelişen Medipol Başakşehir atağında Edin Visca sağ kanattan ortalıyor, arka direğe koşu yapan Emmanuel Adebayor kafayı vuruyor, yerden de seken top bir kez daha filelerle buluşuyor.

45+1. dakika İlk yarının son düdüğü geliyor. Medipol Başakşehir, soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyor.

46. dakika Ali Palabıyık işaretini veriyor ve ikinci yarı Medipol Başakşehirli oyuncuların santrasıyla başlıyor.

49. dakika Uğur Uçar'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can Kahveci şık bir çalımla rakibinden sıyrılıyor, sol ayağıyla uzak mesafeden vuruyor fakat top üstten auta gidiyor.

55. dakika GOOOLLL!!! Galatasaray, Bafetimbi Gomis ile farkı bire indiriyor. Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Iasmin Latovlevici'nin ortaladığı topu iyi takip eden Bafetimbi Gomis'in arka direğe doğru aşırarak yaptığı müthiş kafa vuruşunda top filelerle buluşuyor.

58. dakika GOOOLLL!!! Emmanuel Adebayor ile Medipol Başakşehir tekrar farkı ikiye çıkarıyor. Savunmada Jason Denayer'in uzaklaştırmak istediği top Marcio Mossoro'da kalıyor. Marcio Mossoro'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Emmanuel Adebayor rakibinden sıyrılıp şutunu çekiyor, savunmaya da çarpan top yön değiştiriyor ve filelerle buluşuyor.

62. dakika Mariano Filho'nun uzun pasında topa gelişine vuran Iasmin Latovlevici bu pozisyondan sonuç alamıyor.

69. dakika Younes Belhanda'nın kafayla indirdiği topa gelişine vuran Tolga Ciğerci kaleci Volkan Babacan'ı geçemiyor.

74. dakika Tolga Ciğerci'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Mariano Filho ortalıyor, savunma topu karşılıyor.

76. dakika GOOOLLL!!! Medipol Başakşehir, Emmanuel Adebayor ile skoru 4-1 yapıyor. Penaltı atışı için topun başına geçen Emmanuel Adebayor topu kalecinin solundan ağlarla buluşturuyor. Emmanuel Adebayor kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü kaydediyor.

84. dakika Mariano Filho'nun pasında topla buluşan Garry Rodrigues'in yerden ortasında Bafetimbi Gomis gelişine vuruyor fakat top auta gidiyor.

89. dakika GOOOLLL!!! Medipol Başakşehir, Kerim Frei ile skoru 5-1 yapıyor.

90+1. dakika Ali Palabıyık maçın bitiren düdüğü çalıyor. Galatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanından ağır yaralı olarak dönüyor. Medipol Başakşehir: 5 - Galatasaray: 1

İŞTE İLK 11'LER

Başakşehir: Volkan, Clichy, Epureanu, Attamah, Uğur, Gökhan İnler, İrfancan, Visca, Elia, Mossoro, Adebayor

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Tolga, Belhanda, Eren, Gomis

MAÇTAN NOTLAR

Igor Tudor'dan Emre Belözoğlu hamlesi!
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Başakşehir karşılaşmasında sürpriz bir taktiksel değişikliğe gitti. Hırvat teknik adam, Başakşehir takımının orta sahadaki en kilit oyuncuları Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir'in oynayamayacak olması üzerine önemli bir hamle yaptı. Tudor, Gençlerbirliği karşılaşmasında olduğu gibi takımı sahaya çift forvetli dizilişle sahaya sürdü. Hırvat teknik adam Eren- Gomis ikilisine yer verdi.

Ndiaye formasına kavuştu 
Sarı-kırmızılı futbol takımında kırmızı kart cezasını dolduran Badou Ndiaye, yeniden sahadaki yerini aldı. Ligde Trabzonspor ile yapılan müsabakada çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Ndiaye, Gençlerbirliği karşısında cezasını çekmesinin ardından, Medipol Başakşehir maçında formasına tekrar kavuştu. 

Taraftarı yalnız bırakmadı 
Galatasaray taraftarları, Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kendileri için ayrılan bölümü dolduran yaklaşık bin 500 sarı-kırmızılı taraftar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. 

Rodrigues kesik yedi!
Takımını çift forvet dizilişi ile sahaya süren Tudor, Eren Derdiyok'a ilk 11'de yer verirken Garry Rodrigues'i takımdan kesti. Yeşil Burun Adaları Milli Takımında yer alması ve takıma ancak Perşembe günü katılıp 2 taktik antrenmana çıkması nedeniyle Tudor, Rodrigues'i yedek bırakıp tercih hakkını Tolga'dan yana kullandı. Tudor'un bu tercihi nedeniyle Galatasaray sahaya orjin bir kanat oyuncusu olmadan çıktı. Galatasaray taraftarları Başakşehir deplasmanında takımını yalnız bırakmadı. Sarı kırmızılılar, Fatih Terim Stadyumunda deplasman tribününün tamamını doldurdu. 

Büyük kaptan Muslera...
Galatasaray taraftarları, karşılaşma öncesinde en büyük desteği Fernando Muslera'ya gösterdi. Uruguaylı kaleci sahaya çıkar çıkmaz Galatasaray taraftarları " Büyük kaptan Muslera" tezahüratı ile tecrübeli eldiveni tribünlere çağırdı. Muslera da taraftarlarının bu çağrısına kayıtsız kalmayıp sarı kırmızılı tribünleri selamladı. Galatasaray ilk kez ' Elit' forma ile sahaya çıktı. Sarı kırmızılılar, Başakşehir karşısında bu sezon ilk kez 'Elit' ismi verilen mor renkli formasını giydi.

Başakşehir'de Emre Belözoğlu şoku!
Ev sahibi ekibin kaptanı Emre Belözoğlu, Galatasaray maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Başakşehir'de ayrıca Mahmut Tekdemir ve Caicara da Galatasaray karşısında sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Abdullah Avcı, Emre ve Mahmut'un yokluğunda orta sahada Gökhan ile Hakan'a 11'de görev verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gulu18 Kasım 2017 23:38

    Elin emekli adabeyoru 3 gol atıyo şampiyon adayı gs ye adam ikinci baharını yaşıyo ist da ultra aslan harbi taraftarsanız şunu bilin 400 bedelli sermaye arttırımını duydunuzmu ? Bitmek üzeresiniz uzun sürmez bilesiniz dost acı söyler .....!

  • Hadi ya18 Kasım 2017 20:29

    Ey yonetim.....gonderin artik su TUDOR u ve mumkunse sizde gidin...yiyip bitirdiniz koca takimi.