E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Emniyet, TSK ve kamudan ihraç edilenlerin tam listesi---

İşte Emniyet, TSK ve kamudan ihraç edilenlerin tam listesi

İşte Emniyet, TSK ve kamudan ihraç edilenlerin tam listesi
17 Ağustos 2016 - 09:46 borsagundem.com

OHAL kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Kararnamelerde TSK'dan ve Emniyet'ten yeni ihraçlar yer aldı.

Yayımlanan yeni kararname ile Emniyet'te çalışan 2 bin 360, BTK'da çalışan 196 kişi ihraç edildi.  TSK'dan ihraç edilen personel sayısı 136. Bu personelden 24'ü Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan...

- FETÖ'yle irtibatı olan 2692 kişinin memuriyeti sona erdi.

TİB KAPATILDI

- Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da kapatıldı. Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın ve TİB'de görevli daire başkanlarının görevleri sona erdi. Telekomüniskasyon işlemleri ve dinlemeler BTK bünyesinde yürütülecek.

- Yayımlanan kararnameye göre Genelkurmay Başkanı'nın atamasını kabine teklifiyle Cumhurbaşkanı yapacak.  

 İhraç edilenlerin tam listesi...

 

TSK İLE İLİŞİĞİ KESİLEN PİLOTLAR GERİ DÖNEBİLECEK

- Herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.       

- KPSS'nin 2010'da uygulanan genel yetenek ve genel kültür sorularını hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek

 
38 BİN MAHKUMA TAHLİYE

- Yeni kararnamelerde mahkumlarla ilgili düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik uygulamasında düzenleme yapıldı. Adalet Bakanı Bozdağ, denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olacağını açıkladı. 

- 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ya da gazi olanların SGK borçları silinecek. 

- Kararname ile Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı için 4 bin hakim ve savcı kadrosu ihdas edildi.

2010 KPSS

2010 KPSS öncesi ve sınav sırasında soruları veya cevapları hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

KHK'da 2010 KPSS için de şu ifadeler yer aldı: 10-11 Temmuz 2010 tarihinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavında genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)