E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDev derbinin galibi Fenerbahçe oldu---

Dev derbinin galibi Fenerbahçe oldu

Dev derbinin galibi Fenerbahçe oldu
23 Nisan 2017 - 18:37 borsagundem.com

Türkiye dev derbiye sahne oldu. Galatasaray kendi evinde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu

Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. 86.dakikaya kadar sadece 1 isabetli şut atabilen Fenerbahçe 90+1'de Josef de Souza'nın tek golüyle 3 puanın sahibi oldu. Sarı lacivertliler bu sezon oynadığı 4 derbi maçı da kaybetmedi. Fenerbahçe ligde 0-0 berabere kaldığı Beşiktaş'ı kupada 1-0 yendi, Galatasaray'ı da ilk maçta 2-0 bu maçta ise 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından puanını 53'e çıkaran Fenerbahçe üçüncü, 49 puandaki Galatasaray ise 4. sıradaki yerini korudu. Galatasaray bu sezon ilk beş sırada yer alan takımlara karşı galip gelemedi. Sarı kırmızılılar 2010/11'den bu yana ilk kez bir sezonu derbi kazanamadan bitirdi. Fenerbahçe ise bu sezon ezeli rakiplerine karşı hiç gol yemedi.

Stat:
 Türk Telekom Arena 
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Yılmaz Çalık, Semih Kaya, Carole, Tolga Ciğerci (Dk. 90 Josue), Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 80 Eren Derdiyok), Sneijder, Bruma (Dk. 68 Rodrigues), Podolski 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Lens, Alper Potuk (Dk. 90+2 Ozan Tufan), Chahechouhe (Dk. 62 Volkan Şen), Van Persie (Dk. 80 Sow) 
Gol: Dk. 90+1 De Souza (Fenerbahçe) 
Sarı kartlar: Dk. 61 Van Persie, Dk. 85 De Souza, Dk. 88 Skrtel, Dk. 90+4 Volkan Demirel (Fenerbahçe) 

90+1. dakikada Fenerbahçe, müsabakada öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, Carole'den sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde uygun durumda yükselen De Souza'nın kafayla vurduğu top, kaleci Muslera'nın sağından filelerle buluştu: 0-1

4 DAKİKA GEÇ BAŞLADI
Galatasaraylı Muslera'nın koruyacağı kalenin filesinde küçük bir yırtık gören yardımcı hakem Aleks Taşçıoğlu o kısmın onarılmasını istedi. Karşılaşma bu nedenle yaklaşık 4 dakika geç başladı.

RİEKERİNK'İN TAKTİĞİ İLE DERBİYE ÇIKTI!
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı kırmızılı takımı bu kez 4-2-3-1 dizilişi ile Riekerink döneminde oynanan taktiksel anlayışla sahaya sürdü. Tudor, 4-0'lık Başakşehir yenilgisi sonrasında Galatasaray takımının yarısını değiştirdi!

Hırvat teknik adam, ilk 11'de 5 değişikliğe birden gitti Tudor, Sabri'ye tam 7 hafta sonra, Sneijder'a ise 3 hafta sonra ilk 11'de görev verdi.
Tudor'un derbide savunmada sahaya sürdüğü Sabri-Ahmet-Semih-Carole dörtlüsü ise ilk kez yan yana bir 90 dakikaya çıktı

KARŞILAMA DA YOK, DOSTLUK YEMEĞİ DE!
Galatasaray Kulübü geçen yıl yaptığı davete geri dönüş yapmayıp katılmayan ve ligin ilk yarısında da hoş bir tavır sergilemeyen Fenerbahçe Kulübüne, TT Arena'da herhangi bir karşılamada bulunmadı. Galatasaray yönetimi, uzun yıllardır TT Arena'da oynanan her maçtan önce rakip kulüp yönetimleri için verdiği dostluk yemeği uygulamasını bu kez kaldırdı. Fenerbahçe'nin tavrı nedeniyle derbide bu geleneğine son veren Galatasaray yönetimi, TT Arena'ya gelen Sarı Lacivertli yöneticilere de herhangi bir karşılamada bulunmadı.

DERBİ İÇİN ÖZEL PRİM YOK!
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yönetimi, bu kez olağanüstü prim uygulamasına gitmedi. Sarı kırmızılı yönetim, daha önceki derbilerde prim uygulamasının şans getirmemesi nedeniyle maçtan önce böyle bir karar aldı.

ÖNCE İZMİR MARŞI SONRA KÜFÜR
Fenerbahçe taraftarı, TT Arena'da İzmir Marşı'nı söyledi, Galatasaray taraftarları alkışladı. 90 dakika öncesinde iki kulüp taraftarı arasında sinkaflı tezahüratlar zirve yaparken İzmir Marşı ile ortalık 2-3 dakikalığına da olsa örnek olacak dakikalar yaşandı. Fenerbahçe tribünleri, maç öncesinde İzmir Marşı söylemeye başlayınca Galatasaray taraftarı sustu ve daha sonra sarı lacivertlileri alkışladı. Ancak bu dakikalar kısa sürdü. Galatasaray tribünlerinin bir kısmı daha sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür edince sarı lacivertli tribünler de Galatasaray kulübü kurucusu Ali Sami Yen'e küfür etti.

VOLKAN DEMİREL'E BÜYÜK TEPKİ
Basketbolda oynanan derbide Galatasaray aleyhine yapılan küfürlü tezahürata eşlik ettiği için büyük tepki gösterilen Volkan Demirel'e, TT Arena'ya adım atar atmaz sinkaflı ifadeler kullanıldı.

ADIM ATAR ATMAZ  KÜFÜRLERE MARUZ KALDI
Sarı kırmızılı taraftarlar, sahaya çıkar çıkmaz Volkan Demirel'e küfürlü tezahüratta bulunurken bir ara Galatasaray kulübü yetkilileri stat hoparlörünü açmak zorunda kaldı. Volkan Demirel de, Fenerbahçe tribünlerinin, Galatasaray'a sinkaflı ifadeler yer alan tezahüratla çağıran taraftarına koşup yumruk şov yaptı.

VOLKAN'DAN DA KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATA ALKIŞ
Volkan Demirel, Fenerbahçe taraftarının Galatasaray'a küfürlü tezahüratını ise tribünlere dönüp alkışladı. Bunun üzerine Volkan Demirel maç öncesinde ısınırken de sarı kırmızılı taraftarlar uzun süre 'Ayı' diye bağırdı.

FENERBAHÇE TRİBÜNLERİ SABRİ SARIOĞLU'NA TAKILDI!
TT Arena'da sarı lacivertli taraftarlar maç öncesinde Kadıköy'de Volkan ile tartışan Sabri'ye takılıp Galatasaraylı oyuncuyu tribünlere çağırdı.

DURSUN ÖZBEK, TT ARENA'DA.... 
45 günlük hak mahrumiyet cezası sona eren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de, derbiyi TT Arena'da locadan takip etti

DİRİLİŞ ERTUĞRUL EKİBİ DE TT ARENA'DA...
TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan başta olmak üzere dizi oyuncuları da derbiyi TT Arena'da izleyip Galatasaray'a destek verdi.

EN GÜZEL KADRO ANONSU!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Telekom Arena Stadı'nda maç öncesinde kadroları ve esame listelerini minik bir Galatasaraylı çocuk okudu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)