E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsrail Merkez Bankası'ndan sürpriz karar---

İsrail Merkez Bankası'ndan sürpriz karar

İsrail Merkez Bankası'ndan sürpriz karar
24 Şubat 2014 - 20:25 borsagundem.com

İsrail Merkez Bankası, enflasyonun yavaşlaması ve büyümenin cansız seyretmeye devam etmesi ile gösterge faiz oranını düşürdü

İsrail Merkez Bankası, enflasyonun yavaşlaması ve büyümenin cansız seyretmeye devam etmesi ile, beklenmedik şekilde gösterge faiz oranını son beş ayda ilk defa düşürdü.

Başkan Karnit Flug liderliğindeki beş üyeli para politikası paneli, borçlanma maliyetlerini yüzde 1'den yüzde 0.75'e düşürdü. Bloomberg anketine katılan 24 ekonomistten sadece 5'i bu faiz indirimini öngörürken, diğer ekonomistler değişiklik olmayacağı yönünde tahminde bulundu. İsrail para birimi şekel, kararın hemen ardından zayıflarken, dolar karşısında yerel saat ile 06:42'de 3.5173 seviyesinden işlem gördü.

Banka'dan karar sonrası yapılan açıklamada, "Ocak'ta TÜFE sürpriz bir şekilde gerilerken, tüketici güveni ise olumsuz sinyaller veriyor" denildi. 

Union Bank of Israel Ltd. şef ekonomistlerinden olan, ve kararı doğru tahmin eden beş ekonomistten biri Amir Haik, karar açıklanmadan önce yaptığı yorumda, "Enflasyonun birçok tüketici kategorisinde zayıflığa işaret etmesiyle, ekonominin daha yavaş bir büyüme sürecine girdiğine yönelik sinyaller giderek artıyor. Ayrıca, küresel çapta da büyümenin, ABD ve Çin gibi bazı ekonomilerde yavaşlayabileceğine yönelik işaretler de mevcut" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)