E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD'e üç koldan öldürücü darbe---

IŞİD'e üç koldan öldürücü darbe

IŞİD'e üç koldan öldürücü darbe
07 Kasım 2016 - 16:46 borsagundem.com

eşmerge güçleri, Türk askeri üssünün de bulunduğu kasabayı IŞİD'den kurtarmak için sabah başlattığı operasyonda öğleden sonra kasabanın kontrolünü ele geçirdi.

Üç haftayı dolduran Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunda bugün Sabah sıcak bir gelişme yaşandı. Peşmerge güçleri, Türk askeri kampının da bulunduğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına girdi. Öğle saatlerinde ise kasabanın kontrolü IŞİD'den alındı.

Üç koldan harekete geçen peşmerge birlikleri Kopan, Tezherab ve Ömer Kamçı köylerinden kasaba merkezine ulaştı ve halihazırda ilerliyor. Reuters haber ajansı, bugünkü ilk saldırı dalgasında 2 bin peşmergenin Başika'ya girdiğini duyurdu. Peşmerge güçlerinin bazıları zırhlı araçlarla Başika'ya girmeyi başardı.

ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyona ait uçaklar, hava saldırılarıyla IŞİD mevzilerini bombardımana tuttu. IŞİD militanları ise, intihar saldırıları ve patlayıcı yüklü araçları infilak ettirerek mevzilerini savunmaya çalıştı.

Öğle saatlerinde Irak ordusu peşmergenin kasabanın yarısını aldığını duyurdu. Hemen ardından Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw kasabanın IŞİD'den alındığını bildirdi.

Cephedeki peşmerge komutanlarından Sihad Barzani, IŞİD'e öldürücü darbe vurduklarını söyledi.

IŞİD, söz konusu kasabayı 3 Ağustos 2014 tarihinden bu yana tutuyordu.

TÜRK ASKERİ ORADA

Peşmerge, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Musul kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Başika'yı kurtarmak için 23 Ekim tarihinde iki koldan operasyon başlatmıştı.

Tamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen 'Ninova Muhafızlarını' eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Bölge ve Türk askerlerinin bulunduğu kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe bulunuyor.

Başika askeri kampı, son haftalarda Ankara-Bağdat hattında gerilim nedeni. Türkiye'yi BM'ye şikayet ederek topraklarındaki askerlerini çekmesini isteyen Bağdat'a, Ankara 'haddini bilmesi' yanıtını vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)