E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD'e karadan havadan operasyon---

IŞİD'e karadan havadan operasyon

IŞİD'e karadan havadan operasyon
28 Mayıs 2016 - 10:00 borsagundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ABD liderliğindeki koalisyon güçleri Suriye tarafında IŞİD terör örgütüne karadan ve havadan yaptığı taarruzlarla ağır darbe vurdu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Suriye’den Kilis’in Elbeyli ilçesi ile sınırdaki Yüksektepe ile Şehit Yalçın Nane Hudut Karakollarına dün akşam saatlerinde toplam 6 Katyuşa roketatar mermisinin düşmesi üzerine, sınırda konuşlu Türk topçu birliği misliyle karşılık vermeye başladı.

Önceki akşam saat 18.00 sıralarında TSK’ya ait hedef tespit sistemleriyle tespit edilmiş hedeflere 233 Fırtına topu, 40 adet “Sakarya” tipi çok namlulu roketatar ve 4 Tank ile atış yapıldı. Türk tarafının bildirdiği koordinatlara da koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 11 ayrı harekat gerçekleştirdi.

Yapılan atışlar ve hava harekatı sonrasında insansız hava araçları ile yapılan tespitlerde 104 IŞİD terör örgütü mensubunun öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca IŞİD’e ait bir top, bir havan ve dört adet Katyuşa mevzisi ile IŞİD’in karargah olarak kullandığı yedi binanın imha edildiği görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)