E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİron Demir'in 250 milyon lira borcu ödenecek mi ---

İron Demir'in 250 milyon lira borcu ödenecek mi

İron Demir'in 250 milyon lira borcu ödenecek mi
30 Temmuz 2015 - 02:56 borsagundem.com

Kadıköy-Kartal Metrosu başta olmak üzere birçok projeye üretim yapan İron Demir'in sahiplerinin 250 milyon borçla ortadan kayboldukları iddia edildi

Cengiz ve Engin Yıldırım kardeşeri sahibi olduğu İron Demir San. Ve Konstrüksiyon İmalatı Tic. A.Ş. hakkında alacakları tarafından Anadolu Adalet Sarayı'nda ihtiyati haciz kararı aldırıldı. 

Hürriyet'teki habere göre Yıldırım kardeşlerin verdikleri çekler karşılıksız çıktı.

İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemeleri ve icra müdürlüklerinde bulunan dosya alacaklıları arasında bankalar, inşaat şirketleri, demir çelik firmaları ve gayrimenkul satışı yapan isimlerin oldukları görüldü. Merkezi Karabük’te bulunan Yolbulan Demir A.Ş., Kocaer Haddecilik A.Ş., İlci İnşaat-Özgün İnşaat A.Ş. ortaklığı, Türkcan Yapı Madencilik, Bursa Kaynak Makine ve İsmail Demirtaş Beton gibi bir dizi şirket ve kişinin ihtiyati haciz kararları aldıkları görüldü.

FABRİKANIN KAPISINA KİLİT

Alacaklılar bir yandan yasal takip süreçlerini başlatırken diğer yandan şirket sahipleri ile temasa geçmeye çalıştı. Ancak Gebze’deki fabrikası kapatılan İron Demir’in Kadıköy Kozyatağı’ndaki genel merkez binasında ise bir kaç çalışan dışında kimseye ulaşılamadı. İron Demir’in Samsun Çarşamba’da bulunan iki fabrikasının ise başka kişilere devredildiği iddia edildi. İron Demir’e yakın kaynaklardan biri şirket sahiplerinin 20 gün kadar önce yurtdışına çıktıklarını öne sürdü.

Hürriyet’e konuşan İron Demir’in avukatı Mehmet Can Erdündar, “Müvekkillerin kimseyi dolandırma amacı yok. Var olan tüm borçları ödeme niyetindeler. Ticari bir sıkıntı yaşandı; sorun çözülmeye çalışılıyor” dedi.

Şirketin piyasaya olan borcu konusunda ise muhtelif rakamlar söz konusu. Habere göre alacaklı bir bankanın avukatı borç miktarının 250 milyon TL olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti. İron Demir’in avukatı ise borç miktarı konusunda net bir yanıt veremeyeceğini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçekler15 Mayıs 2017 11:37

    fake hesaplarla yorum yapmışsınız. müteahhit, nizamettin. adamlar belli de siz kimsiniz. adama derler ki sen kim kopek :)

  • Müteahhit11 Kasım 2015 17:13

    Bu terbiyesizler, ödemede 60 gün geciktiğimiz 15 bin TL lik borç için yapılmadık çirkeflik bırakmadılar. Cengiz denen ... telefondaki hitabı, terbiye yoksunu tavrı dün gibi aklımda. Şimdi milletten kaçıyorlar. İnsan olun, çıkın milletin önüne hadi.. Haketmişsiniz diyeceğim ama, olan alacaklarınıza olmuş. Siz eminim dünyalığınızı bir kenara koymuşsunudur..

  • Nasıl yani21 Ağustos 2015 18:07

    Halka arz olmuyacak mıydı

  • nizamettin 30 Temmuz 2015 18:25

    isteyerek ve bilerek herkezi dolandırdılar hakkım haram olsun yazıklar olsun iki kardeşte tam yolundalar ama yakalarını yaradan bırakmaz