E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan ABD'ye karşı birlik sinyali---

İran'dan ABD'ye karşı birlik sinyali

İran'dan ABD'ye karşı birlik sinyali
24 Mart 2018 - 18:45 borsagundem.com

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, "ABD, İran'a karşı daha saldırgan politikalar izlemeyi hedefliyor. Biz de buna karşılık Doğu'ya özellikle Çin ve Rusya'ya bakışımızı güçlendirmeliyiz" dedi

İran Öğrenci Haber Ajansı ISNA'ya konuşan İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinde yapılan değişikliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump'ın savaş yanlısı ve İran karşıtlığıyla tanınan John Bolton'u Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atamasının Tahran'a karşı daha saldırgan politikalar izleneceğine işaret ettiğini söyleyen Burucerdi, "Biz de buna karşılık Doğu'ya özellikle Çin ve Rusya'ya bakışımızı güçlendirmeliyiz. ABD yaptırımlarının hedefi olan ve bu ülkeyle ciddi sorunları bulunan Çin ve Rusya gibi önemli ülkelerle ilişkilerimizi takviye etmeliyiz." diye konuştu.

Burucerdi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin iki önemli ve etkili üyesi olarak nitelendirdiği Çin ve Rusya ile kurulan güçlü ilişkilerin ABD'nin İran'a karşı izlediği saldırgan politikayı etkisiz hale getirmeye yardımcı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın göreve geldiği günden bu yana nükleer anlaşmayı ortadan kaldırmak için çaba gösterdiğini hatırlatan Burucerdi, ancak bu çabaların Avrupa ülkeleri ve Trump tarafından görevinden alınan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın muhalefeti sonucu başarılı olamadığını ifade etti.

Burucerdi ayrıca, Trump yönetimi tarafından Çin'e ek vergi getirilmesi sonrasındaki süreçte Pekin yönetimi ile ekonomik ilişkilerin artırılmasının önemine dikkati çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can24 Mart 2018 21:33

    Amerika buyuk bir ülke. Avrupa ve Amerika yerine göre işbirliği yapıyor. Ama İran, Suriye ve Çin yer yer ambargo ya maruz kalıyor. Birlik olusturulsa Amerika bu kadar rahat ambargo yapamaz tabi. Gelecek, gelişmekte olan ülkeler için daha iç açıcı görünüyor

  • bir yorum24 Mart 2018 20:07

    Kur'anda Allah Maide 51.ayette iman edenlere şöyle söylüyor.Ey iman edenler hıritıyanları ve yahudileri dost edinmeyin.Çünkü onlar birbirlerinin dostudurlar.Eğer onları dost edinirseniz siz de onlardan olursunuz.Allah zalimleri doğru yola eriştirmez.Suudiler kendilerini müslüman görüyor dostları amerika iranlılar kendilerini müslüman görüyor dostları rusya ve çin.Görüyorsunuz ki bu kendilerini müslüman görenlerin islamla uzaktan yakından alakası yok.

  • bir yorum26 Mart 2018 18:39

    Meta kardeş senin yorumunun altına imzamı atarım.Zaten müslümanların zelil perişan olması,müstemleke devletler olması Kur'an dışı şirk dini oluşturmalarındandır.Oysaki Kur'ana yönelmiş olsalar Alllah kendi dinine ne şekilde yardım ederlerse etsinler onlara muhakkak yardım edeceğini ayetinde söylüyor.Şu anda müslümanlar pozitif bilimlerde gelişmediği gibi bir de Kur'andaki islamdan da uzaklaştılar.Batılılar uydurma dinlerini bir kenara bırakıp bilim ve teknolojiye yöneldiler.Biz bunuda yapmıyoruz.Sonra batının esareti altında inim inim inliyoruz.

  • Meta24 Mart 2018 21:11

    Bence dünyada gerçek islam ülkesi, cemaat, terikat vs yok. Kuranı yaşayan, peygamber ahlakını örnek alan topluluk görmedim. Dünya aldatıcı metasına tapan bir yığın insan var. Gerçekten iman etmeyenler birlik oluşturamaz birbirini her daim satar. İslam coğrafyası budur işte. Kafirin lüks mallarını alır, okumaz, üretmez, birbirini, kardeş zayıfı sömürür, zengini guclusu saraylarda yaşar, güzel araçlara biner, yer, içer, israf eder. Türkiye de islam toplumu değildir. Ne kanunu ile ne de sosyal, ahlaksal yaşantısı ile. Müslümanlar gerçekten iman etseydi ne filistin, ne myanmar, ne afganistan ne de diğer zulumler olabilirdi. Kafirler bunu yapmaya cesaret edemezdi