E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran petrolünde İngiliz imzası---

İran petrolünde İngiliz imzası

İran petrolünde İngiliz imzası
17 Mayıs 2018 - 13:52 borsagundem.com

İran ile İngiliz konsorsiyumu arasında petrol anlaşması imzalandı

Danimarka merkezli lojistik şirketi Maersk, ABD yaptırımları üzerine İran'daki tüm faaliyetlerini sonlandırdığını açıklarken, ülkenin güneybatısındaki bir petrol sahasını geliştirmek için bir İngiliz konsorsiyumuyla ön anlaşma imzalandı.

İran devlet televizyonu, Tahran'ın ülkenin güneybatısındaki Kerenj petrol ve gaz sahasını geliştirmek için Londra merkezli Pergas Konsorsiyumu ile bir ön anlaşma imzaladığını duyurdu.

Anlaşmanın, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Robert Macaire ve Pergas Genel Müdürü Colin Rowley'in de katıldığı törenle imzalandığı belirtildi.

Yaklaşık 1,2 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç duyan projenin nihai şeklini alarak hayata geçirilmesi halinde Kerenj petrol sahasından günlük 200 bin varil ham petrol çıkarılacağı ifade edildi.

İran resmi ajansı IRNA anlaşmayı, "ABD'nin İranla nükleer anlaşmadan ayrılmasından sonra Avrupa'nın Washington yönetimi olmadan nükleer anlaşmayı korumak için attığı ilk adım" şeklinde servis etti.

MAERSK ÇIKTI

Öte yandan Maersk, İran'daki tüm faaliyetlerini sonlandırdı.

Kararın ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmasından çekilmesi üzerine alındığı bildirildi.

Maersk'ten yapılan açıklamada, "ABD'nin yaptırımları İran'da iş yapmayı imkansız hala getiriyor" denildi.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Havadıss bu 17 Mayıs 2018 18:27

    Dolar 5 olsun oyum rte nin haydiiiii çıkmaya devammmmm

  • FATİH İSLAMBUL17 Mayıs 2018 14:22

    amerikan halkı sapık manyak ahlaksız soysuz karaktersiz densiz şantaşcı turubu kendilerine başkan seçti dünya barışını telhikeye soktular bunun bilincinde OLAN İNGİLTERE DENGELEYİCİ ÜLKESİNİN ÇIKARLARINI KORUYAN POLTİKA UYGULUYOR ŞİMDİLİK YARIN SUDİ KIRALI SALMAN GİBİ KIVIRMAZ AMERİKANIN TASMALI İTİ EMİR UŞAĞI OLMAZ İNŞALLAH

  • alper yılmaz atilla17 Mayıs 2018 14:02

    Beklenen bu sefer olmayacak galiba, İngiltere Amerika'nın peşine takılmayacak.