E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak askerleri Kerkük'ün doğusunda harekete geçti!---

Irak askerleri Kerkük'ün doğusunda harekete geçti!

Irak askerleri Kerkük'ün doğusunda harekete geçti!
21 Ekim 2017 - 16:16 borsagundem.com

Irak tankları, Barzani'nin Kerkük'e bağlanmasını istediği Kerkük-Süleymaniye yolundaki Çemçemal'e doğru ilerliyor.

Tüm gözlerin çevrildiği Kerkük'ten sürekli son dakika haberleri geliyor. Irak tankları, Kerkük-Süleymaniye yolundaki Çemçemal'e doğru ilerliyor. Söz konusu ilçe ve çevresi, bölgesel yönetimle Bağdat arasındaki sınırda yer alıyor.

Çemçemal daha önceden bir Türkmen ilçesiydi ancak daha sonraki müdahalelerle şu an kozmopolit bir yapıya sahip. Mesut Barzani, tartışmalı bağımsızlık referandumundan önce Çemçemal'in Kerkük'e bağlanmasını istiyordu. Irak Ordu birliklerinin halihazırda ilerlediği bir başka nokta, Musul'un güneyindeki Güver.

Peşmerge Alman malı termal füze ateşliyor

Irak ordusundan yapılan açıklamada ise, dün şiddetli çatışmaların yaşandığı Türkmen kasabası Altunköprü'de halen peşmerge saldırılarının devam ettiği belirtildi. Açıklamaya göre, peşmerge Alman yapımı termal füzeler ateşliyor. Altunköprü'de kontrol ordu birliklerinde, peşmerge güçleri kasabanın içinden geçen Küçükzap nehrinin kuzeyinde mevzilenmiş durumda.

ABD: Çatışmalar sona ersin

Kerkük ve çevresindeki gerilimi izleyen ABD, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert aracılığıyla yeni açıklama yaptı. Nauert, "ABD, Irak'ın kuzeyinde Altunköprü kasabası civarında yaşandığı belirtilen şiddet olaylarından dolayı endişelidir. Durumu yakından izliyoruz. Tüm taraflara şiddeti ve provokatif hareketleri sona erdirme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Silah ve top sesleri gün boyu susmadı

Irak ordu birlikleri ve peşmerge, Saddam döneminde bölgesel sınır olan Türkmen kasabası Altunköprü'de dün gün boyunca çatıştı. Irak askerlerinin peşmergeyi kasabanın dışına püskürtmesiyle başlayan çatışmalarda çok sayıda havan topu kullanıldı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani'nin yayın organları birçok Irak zırhlı aracının imha edildiğini savunuyor ancak bu bilgiler henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil. Çatışmada iki taraftan da yaşamını yitirenler oldu. Bağdat yönetimi gün içinde yaptığı açıklamayla Kerkük vilayetinin tümünde kontrol sağladığını ilan etti. (milliyet.com.tr)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çemçemal22 Ekim 2017 11:06

    benim anlamadığım şey, neresi gündeme gelirse ya Türkmen kenti ya da ilçesi oluyor ,peki diğer halklar nerede yaşıyor

  • KILIÇ21 Ekim 2017 18:43

    BİR ATA SÖZÜ VAR KAŞINANI KAŞIRLAR .BORAZO ÇILDIRDI ŞİMDİ KAŞIYORLAR.

  • D.demirkan 21 Ekim 2017 16:44

    BARZANİNİN HAMİSİ TERÖRİST ABD .KÖPEK BİLE SENDEN MERHAMETLİDİR. HİÇ BİRŞEY SENİN İSTEDİĞİN GİBİ OLMAYACAK DÜNYA HALK LARI GÖZÜNÜ AÇTI.SİNSİ ŞEYTAN.

  • e.göy21 Ekim 2017 16:35

    TAKTİK İCABI ÇEKİLİYOR OLABİLİRLER Amerika/avrupa gerçekten deaş'a / Irak ordusuna karşı kullanılmak üzere etkili silahlar verdi ise birkaç gün içinde karşı harekata geçerler