E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİpek Doğal Enerji'den üretime devam açıklaması---

İpek Doğal Enerji'den üretime devam açıklaması

İpek Doğal Enerji'den üretime devam açıklaması
18 Kasım 2014 - 12:19 borsagundem.com

İpek Doğal Enerji, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yazısı hakkında açıklama yaptı

İpek Doğal Enerji'den yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi:

''Şirketimizin sahip olduğu AR/İPK/X/4762 hak sıra nolu arama ruhsatı 25.11.2010 tarihli resmi gazetede ilan edilen karar ile Şirketimize verilmiştir. O tarihten itibaren şirketimizce yoğun bir şekilde yürütülen jeolojik araştırmalar ve saha çalışmaları sonucunda Ekim 2013 tarihinde ham petrol keşfi yapılmıştır. Bu çalışmalar için şirketimizce 30 milyon Amerikan Dolarının üzerinde bir harcama yapılmıştır.TÜRKİYE'DE İLK KEZ ÖZEL BİR ŞİRKET TARAFINDAN BU BÜYÜKLÜKTE BİR ARAMA BÜTÇESİ KULLANILMIŞTIR. Kasım 2013'den bu yana petrol üretimi ve satışı yapılmaktadır. Türkiye'de ilk kez, tarafımızdan AR/İPK/X/4555 arama ruhsatımızda yaptığımız sondajların teknik verileri, ülke menfaatleri gözetilerek milli petrol şirketimiz TPAO ile ücretsiz olarak paylaşılmıştır. 

Sözkonusu saha ile ilgili olarak T.C. Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda; anılan sahaya komşu konumdaki Türkiye Petrolleri A.O. ile yaşanan ihtilafa değinilerek, Genel Müdürlüklerinin Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmliği'nin 18 nci maddesinin 8 nci fıkrasındaki düzenleme gereğince "Petrollü jeolojik yapının ihtiva ettiği üretilebilir toplam ham petrol rezervi ve bu rezervin her iki şirketin ruhsatlarının içinde kalan kısmının tesbitine yönelik uzman ve tarafsız bir kuruluş tarafından incelenerek nihai kararın alınması" teklifinin kabul ettikleri Genel Müdürlüklerine bildirilene kadar her 2 şirketin Yemişlik ve İpek Koza sahalarında gerçekleştirdikleri üretimin eş zamanlı olarak durdurulmasına karar verildiği Şirketimize bildirilmiştir.

T.C. Petrol Kanunu'na ve Uygulama Yönetmeliği'ne göre ham petrol keşifimiz tescil edilmediğinden, 18. Madde kapsamına girmemektedir. 18. Madde kapsamında değerlendirilebilmemiz için ham petrol tescilimizin yapılması, arama ruhsat süremizin uzatılması ve akabinde işletme ruhsatımızın verilmesi gerekmektedir.

PİGM'in ilgili yazısından, ham petrol keşif tescilimizin, üçüncü tarafsız ve uzman kuruluşun nihai raporundan sonra yapılacağı anlaşılmıştır.

Bu çerçevede, üretim faaliyetlerimizin durdurularak telafisi mümkün olmayan zararların olmuşmaması için, PİGM'in ilgili yazısında bahsedilen, 18. Madde kapsamında uzman ve tarafsız üçüncü bir kuruluş tarafından inceleme yapılarak nihai bir karar alınması teklifini kabul ettiğimiz PİGM'ne yazılı olarak bildirilmiştir. Söz konusu yazıdaki bildirim yükümlülüğümüzü yerine getirmemiz nedeniyle, ham petrol üretim faaliyetlerimize devam edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,94
En Yüksek: 40,00
En Düşük: 38,44
Değişim 0,67 %
FK: 10,68
PD / DD: 3,03
İşlem Hacmi 55.393.757
Toplam Adet: 1.421.086
Ağırlıklı Ort.: 38,96
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Albay18 Kasım 2014 15:08

    Thatdada yatırımcı sirkelee veya yuksekten kağıt boşaltmak için Bir sürü şirketler arası ortaklıklar kargaşası oluşturan alavere dalevere işler! Şirket yönetimlerinin piyasada dolaşmda olan hisseleri dolaylı al satta hisse pozisyonlarına göre şirketler arası ticari vanantajlar dezavantajlar veya bilanço makyajlamaları oluşturma stratejlerine hizmet edecek şirketler arası karşılıklı karmaşık ortaklık yapıları ve bağlı ortaklıl iştirak ilişkleri.

  • Himmetdede18 Kasım 2014 13:50

    Artık koza grubunda yatırımcının kurtulmasının tek yolu yurtdışı potansiyel. İpeke kozaa ve Atp inşşat tmamen "Koza Yatırım Holding" adı altında birleşmeli.oluşan koşullar içinde butun gereksiz karetmeyen varlıklarıd satmal. butun maden şirketlerini kozala devretmeli ve madencilik alanına konantre olup yurtdışı yurtiçi olanakları değerlendirmeye devam etmeli. yurtiçi olası kıstlamalarla yurdışına daha fazla önem verebilirler

  • kza18 Kasım 2014 13:07

    Koza grubu artık yurtdışı fırsatlara yönelmeli. turkiye içindeki petrol varlıklarını başka birine devretmeli. Madencilik alanına odaklanmalı yrtdışında

  • Erciyes18 Kasım 2014 12:57

    Butun şirketleri birbirine dolaylı ortak yapmışlar niye acaba bunnnunla neler amaçlanmış, iyi nyetli bir işlemi? kozala ATP inşşat hakm ortak, Atp inşata kozaa hakim ortak, kozaa ya ipeke hakim ortak, ilginç bir zincirleme, asya bank gibi bilançolara makyajlamayı kolaylaştıracak bir sistem. ortakların herseyi dah saydam takip etmesini örtecek yapıda. ve bilançolarda tam konsolidasyon sistemleri ile anlaşılmaz yanıtıcı yansıtma oluşturuyor, hisse pozisyonlarına göre piyasaya daha fazla hisse yedirmek içinde olanak sağlıyor

  • Past18 Kasım 2014 12:42

    İPEKE ve KOZAA hisseleri !7 aralık operasyonu öncesi 6 liralara çıkarıldı, bildrimlerle 6 li liralara çıkarılıpt nasıl boşaltıldı. Gecmişteki hareketlerine iyi bakın. Sanki bir melek bunlara yukseğe çıkarın satın, operasyon olacak diplere düşünce toplarsınız demiş