E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakInvest İnşaat, gayrimenkule 3 yılda 1 milyar lira yatıracak---

Invest İnşaat, gayrimenkule 3 yılda 1 milyar lira yatıracak

Invest İnşaat, gayrimenkule 3 yılda 1 milyar lira yatıracak
07 Nisan 2017 - 03:42 borsagundem.com

Ayazağa’da Vadistanbul projesinde yer alan İnvest İnşaat, İstanbul’un Ayazağa, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir bölgelerinde yeni projeler yapacak. Şirket 5 yeni projesi için 1 milyar lira yatırım yapacak

Artaş İnşaat ortaklığıyla birlikte Ayazağa’da Vadistanbul projesinde yer alan İnvest İnşaat, gayrimenkul alanındaki yatırımlarına hız verdi. Şirket, 3 yıl içinde 1 milyar TL’lik 5 proje yaparak 3 bin 150 konut, 260 bin metrekarelik ofis ve 410 adet ticari ünite üretmeyi planlıyor.

Invest İnşaat’ın yapacağı yeni yatırımları hakkında konuşan Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, bu projelerin Ayazağa, Başakşehir ve Zeytinburnu Veliefendi’de olacağını kaydetti. “Bu projelerden 246 konutluk 92 ofis ve 40 ticari alanın olduğu Vadikoru’nun Ayazağa’da, 273 home ofis ve 11 cadde dükkan-mağazadan oluşan Express 24, Basın Ekspres yolu üstünde, inşaatı devam eden 3. projemiz olan Göl Plus ise Küçükçekme’de 250 konut olarak inşa ediliyor” diyen Uçar, Göl Plus’ı nisan ayında, Vadi Koru projesini ise mayıs ayında satışa çıkaracaklarını söyledi. Bahattin Uçar, yıl sonuna doğru ise 640 konut ve 40 ticari ünitenin olduğu Veliefendi projeleri ile Başakşehir’de yapılacak olan 1600 konutlu Başakport projelerini satışa çıkaracaklarını açıkladı.

Bahattin Uçar, 500 milyon liralık bir yatırımla yapılacak olan Başakport projesinde konutun yanı sıra 300 ofis ve 140 adet ticari alanı bulunduğunu belirttti.

Her odaya bir otopark veriyor

Projelerinde fiyat bilgisi de veren Uçar, Küçükçekmece Göl Plus projelerinde metrekare fiyatının 6 bin ila 8 bin TL, Başakport projelerinde 6 ila 8 bin TL, Ayazağa Vadikoru projelerinde ise fiyatların 9 bin ile 10 bin TL arasında değişeceğini ifade etti. Uçar, bu projelerde 4 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Ön talep toplamaya başladıkları Ayazağa Vadikoru projelerinde sadece konutlar için 600 araçlık otopark yaptıklarını anlatan Bahattin Uçar, “Neredeyse projede her odaya bir otopark alanı veriyoruz” dedi. Express 24 projelerinde ise yüzde 50 satış oranlarını yakaladıklarını kaydeden Uçar, Vadistanbul projelerinde ise ilk etabın tamamen satıldığını, ikinci etapta yüzde 70, son etapta ise yüzde 60 oranlarına geldiklerini söyledi.

Ayazağa bölgesine yoğunlaşacak

Bundan sonra özellikle Ayazağa bölgesinde büyük yatırımlar düşündüklerini açıklayan halihazırda 59 bin metrekarelik arsa satın aldıkları bölgede 3 projede toplam 900 konut, 110 bin metrekare ofis ile 180 ticari alan yapacaklarını belirten Uçar, yeni arsa alımlarıyla bölgede 300 bin metrekare büyüklüğe sahip bir adaya ulaşmayı hedefl ediklerini söyledi.

Referandum yatırım ajandamızı etkilemeyecek

Referandum sürecini de değerlendiren Bahattin Uçar, sandıktan ne çıkarsa çıksın yatırımlara devam edeceklerini söyleyerek, “Bu ülke bizim. Dolayısıyla sandıktan çıkan sonuca göre hareket etmek bu ülkeye iyilik getirmiyor. Bu nedenle biz firma olarak yatırım ajandamızı değiştirmeyeceğiz”diye konuştu. Kampanyalara da değinen Uçar, “Kampanyalar satışlarımızı yüzde 50 oranında artırmadı, sadece 40 adetlik bir satışı 50’ye çıkardı. Durgunluk sadece psikolojide, algıyı iyi yönetmemiz gerekiyor” dedi. (Dünya)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mercan dede07 Nisan 2017 14:55

    bide halk gyo maliyetlerine bakın..finans merkezi ataşehir..**yaklaşık 870 milyon.**vay babooooo....halk gyo dakilerde halkı borsadan mafişleme ye devammmkim bunlar kim bunlar halk gyo cular..**