E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİntegral Menkul’den manipülatif hisse önerisi---

İntegral Menkul’den manipülatif hisse önerisi

İntegral Menkul’den manipülatif hisse önerisi
17 Nisan 2017 - 11:16 borsagundem.com

Sert fiyat hareketlerinin yaşandığı ve SPK’nın brüt takas uygulamasına aldığı Kron Telekom’un, İntegral tarafından cazip hisse olarak yatırımcıya sunulduğu ortaya çıktı. Üstelik hisse taban oldu…

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Forex’in yatırımcısına en fazla zarar ettiren aracı kurumu İntegral Menkul Değerler, söylentilere göre SPK tarafından getirilen yasakların ardından hisse senedi piyasasında daha fazla yoğunlaşmak istiyor. Ancak bu noktada ‘manipülatif’ hisse seçimi dikkat çekiyor.

İşte Kron Telekom. Yukarı yönlü sert fiyat hareketlerinin yaşandığı Hisse SPK’nın gözünden kaçmadı. Buna karşılık Kron, ilginçtir İntegral’in haftalık bir ekonomi dergisinde yayınlanan borsa köşesinde ‘yükselme potansiyeli’ne sahip denilerek yatırımcıya cazip olarak sunulan hisseler içinde yer aldı.

SPK’DAN KROM TELEKOM’A YASAKLAR

Oysa daha 3 gün önce yani geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan 14 Nisan 2017 tarihli Bülten’de, Şubat ayında 5.3 TL’den işlem görürken, iki ay içinde çarpıcı bir artışla 15 liraya kadar tırmanan Kron’daki manipülatif çizginin SPK tarafından izlendiği ortaya çıktı. Hissenin ‘yaptırım, tedbir ve işlem yasakları’ gereğince 3 ay süre ile Brüt takas uygulamasına alındığı açıklandı.

Yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla Kron hissesindeki açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemleri gerçekleştirilmesi SPK tarafından yasaklanırken, bir yasak da yatırım kuruluşlarına getirildi: İnternet üzerinden emir kabul edilmeyecek.

İNTEGRAL ÖNERDİ, HİSSE DÜŞTÜ!

İntegral Menkul Değerler’in pazar günü (dün) piyasaya çıkan dergide önerdiği, SPK tarafından ‘gözaltı’na alınarak yasaklar kapsamına sokulan Kron Telekom haftanın ilk açılış günü yüzde 20 kayıpla taban oldu. İntegral’in 15 TL hedef fiyat öngördüğü hisse, borsanın yükseldiği saatlerde güne “Yeni bir Türkiye”de yatırımcısına zarar ettirerek başladı. Hisse 11.55 TL’den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 24,40
En Yüksek: 25,14
En Düşük: 23,06
Değişim 5,81 %
FK: 6,59
PD / DD: 2,21
İşlem Hacmi 52.678.398
Toplam Adet: 2.172.878
Ağırlıklı Ort.: 24,06
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)