E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİnşaat sektörünün kurtarılacak olması piyasaya olumlu yansıyabilir---

İnşaat sektörünün kurtarılacak olması piyasaya olumlu yansıyabilir

İnşaat sektörünün kurtarılacak olması piyasaya olumlu yansıyabilir
07 Kasım 2018 - 09:37 borsagundem.com

Hükümetin inşaat şirketlerine yönelik çalışmada bulunması piyasalara nefes aldırabilir

Kazanan Amerika - 07 Kasım 2018 Çarşamba Güne Başlarken

BIST-100 Endeksi, Kasım ayına 90,200 seviyesinden başlarken üç günde % 6.4 (dolar bazında % 10), bankacılık endeksi ise yüzde 12.7 prim yapmıştı. Dün kâr satışları geldi ve %1.27 düşüşle 94,728’den kapandı. Diğer taraftan son 1 ayda dünyanın en güçlü parası olan Türk Lirası ise dün de güçlü kalmaya devam etti. 2 yıllık faiz ise müthiş düştü: Günlük % 6 azaldı ve % 21e indi.

ABD’de yapılan ara seçim sonuçları anket sonuçlarına paralel çıktı. Yani her tarafa hakim olan Cumhuriyetçiler, Temsilciler meclisindeki çoğunluğu Demokratlara kaptırdı. Trump, ekibine ve oy verenlere teşekkür mahiyetinde ‘’muazzam bir başarı, hepinize teşekkür ederim” şeklinde twitle süreci bitirdi.

Geçen hafta Trump, Amerikan borsalarındaki yükselişin ara seçimler nedeniyle durduğunu belirterek, "Eğer hisse senetlerinizin değer kaybetmesini istiyorsanız Demokratlara oy vermenizi kuvvetle öneriyorum. Onlar Venezuela'nın finansal modelini beğeniyorlar, yani yüksek vergi oranlarını ve ticarette sınırların kaldırılmasını" demiş ve piyasalar buna tepki vererek toparlamıştı. Neticede kimse, patrona “demokrat” olarak gözükmek istemiyordu(!) Gerçi dünkü seçimlere göre NewYork’da demokratlar daha fazla oy almış. Zaten seçim sonuçlarından sonra borsa da yükseldi. Bu sabah da futurelar hafif artı. Demek ki Trump yanlış bilgi vermiş. Demokrat olmak kötü değil! Şimdi de Cumhuriyetçiler + Demokratlar ABD’yi daha iyiye götüreceki fiyatlıyorlar. Bu arada FED’in faiz toplantısı bugün başlıyor. Karar yarın. Faizde değişiklik beklenmiyor ancak Aralık toplantısında artırım bekleniyor.

Yurt içerisinde ise son dönemde yaşanan toparlanma ile artçı sorunların çözümü için adımlar atılıyor. Bankaların en büyük alacaklı olduğu sektörlerden İnşaat sektöründe; konut stoklarının envanterini çıkarmak ve zorda olanların tespiti sonrasında yardım süreci tasarlanması çalışmaları başladı. GYO sektörü için iyi bir haber olabilir. Diğer yandan beklentileri aşan kârının Sabancı Holding'e pozitif, beklentilere paralel net zararının Türk Telekom’a nötr etkisi olabilir.

STRATEJI

88.600’den gelen yükseliş trendi 96.000den döndü. Bankalara para girişi devam ederse geçilebilir. ABD vadelilerin coşkusuzluğu “dikkatli ol” sinyali olabilir.

Modelimiz (09:25 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100’ün güne yatay başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)